Végre megtudtuk, hogy fog kinézni a Suzuki Hayabusa

2021.02.03
A Suzuki még nem hozott nyilvánosságra hivatalosan sem fotókat, sem adatokat a legújabb motorkerékpárjáról, a Hayabusáról, azonban egy most kiszivárgott videó elég sok mindenről lerántja a leplet.

Mindössze néhány napja kering csak a neten az alább is elérhető videó, ahol lehetőségünk van alaposabban szemügyre venni az új modellt. Természetesen részletes specifikációk még nem állnak rendelkezésre, de a korábbi tervrajzok, fotók és a fórumokon elhangzottak alapján arra következtethetünk, hogy a Hayabusa 1440 köbcentis lesz, soros, 4 hengeres elrendezéssel. A teljesítménye ugyancsak titok egyelőre, szakértők mindenképpen 200 lóerő felett várják ezt az értéket.



A videóból a legjobban a Hayabusa aerodinamikájáról kaphatunk teljes képet. Ez a két héjas idomnak köszönhető, amely komoly szerepet játszik a hőelvezetésben és a leszorítóerő generálásában is. Lesz rajta gyorsváltó, kipörgésgátló, motorfék és állítható teljesítmény is, viszont az elcsípett képekből kiderül, hogy található a kezelőszervek között egy „LF” jelzésű valami is, ennek funkciójára még találgatások sem születtek.

A modell leginkább érdeklődésre számot tartó újdonsága minden bizonnyal a dőlésszögérzékelő lesz, amely nem csak tárolni és felhasználni tudja a mért adatokat, hanem meg is mutatja, hogy éppen mekkorát döntött a pilóta a motoron.

Kapcsolódó videó:




Forrás: AutoBlog

Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk