Végre megtudhattuk, kb. mennyibe fognak kerülni az öntöltő-hibrid hajtással felszerelt Suzuki Vitarák

2022.01.14
A Suzuki elsőként a spanyol és portugál piacot igazgató „Suzuki Ibérica” weboldalán tette elérhetővé a hazai gyártású Suzuki Vitara öntöltő-hibrid változatának árait.

Sőt. egy francia forgalmazó oldaláról már letölthető a prospektus is, amelyben a részletes műszaki adatok is elolvashatóak. Igaz a modell hivatalos bemutatója még nem történt meg...



A közzétett információkból kiolvasható, hogy a Dualjet Hybrid hajtás esetében pl. a másfél literes, négyhengeres szívómotor (102 LE) mellett egy 33 lóerős villanymotor is rásegít a 6 fokozatú váltóra, az így együtt elérhető rendszerteljesítmény pedig 115 lóerő. A jármű saját tömege is nőtt, nem is keveset, 80 kg-mal let nehezebb a jármű a lágy-hibrid változathoz képest, ebből kifolyólag a terhelhetősége csökkent 480 kg-ra.



Ami viszont említésre méltó, annak ellenére, hogy a 140V feszültségű akku a csomagtér padló alá került beépítésre, a csomagtér kapacitása nem csökkent.



A modell 12,7 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h sebességre, összkerékmeghajtással ez az érték picit magasabb (13,5 másodperc). Az öntöltős-hibrid Vitara végsebessége pedig 180 km/h.

Ha a most közzétett spanyol/portugál eurós árakat vesszük alapul, akkor az öntöltős hibrid felára a korábbi változathoz képest mintegy 2300 euró, igaz ez a 6 fokozatú manuális váltós verzióra értendő, pl. Franciaországban ugyanezt a modellt automata váltós verzióban 1700 euró felárral tudjuk megvásárolni öntöltős hibrid változatban.



Azt még nem lehet tudni, hogy Magyarországon milyen lesz a modell árazása, mint ahogy azt sem, hogy mikor lesz a modell hivatalos bemutatója. Ugyanakkor azt gondoljuk már csak néhány hetet kell várnunk, hogy mindezekre a kérdésekre itthon is választ kaphassunk.

Forrás: Suzuki Ibérica

Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk