Új Suzuki Swift jelenhet meg 2024-ben

2022.08.19
A Suzuki Swift már régóta az egyik kedvenc szupermini, amely a japán megbízhatóságot, a nagyszerű megközelítést és a tisztességes vezetést ötvözi.

Nos, ez jó hír: a konzervatív Suzuki ragaszkodik ezekhez a hagyományokhoz, és a most megjelent új kémfotók is megerősítik, hogy a japán gyártó nem vacakol, az új Swift-ben sem fognak a rajongók csalódni.



A kis Swift jellemzően világszerte a cég legkelendőbb autója a Vitara mellett – a világjárvány előtt csak az Egyesült Királyság területén egy év alatt körülbelül 11 ezer darabot adtak el ebből a modellből.

Úgy tűnik, hogy 2024-ben a Swift következő generációja is megőrzi az egyszerű, dísztelen sziluettet, a süllyesztett tetővonalat és a vaskos C-oszlopot.

Amit az új, 2024-es Suzuki Swift-ről már tudni lehet

Az új Swift, ami a YED kódnevet viseli, 2022 nyarán tűnt fel először a tesztpályákon, takarékos négyhengeres motorral és a Suzuki legújabb biztonsági funkcióival.



A Suzuki mindig ügyesen pozícionálta a Swiftet – és minden más modelljét is –, éppen annyi technológiával, hogy lépést tudjon tartani a korral, de nem annyira, hogy veszélybe kerüljön az egyszerű, megfizethető, egyszerű autók hírneve. Az új generációban így várhatjuk a LED-es fényszórókat és az élvonalbeli csatlakoztathatóságot, de ne álmodjunk továbbra sem az autonóm rendszerekről vagy a túlbonyolított elektronikáról.

Bár a képeken látható tesztautó erősen álcázott, látható a jellegzetes orr kialakításon egy kagylós motorháztetőnek tűnő darab. Úgy tűnik, hogy az új 2024-es Suzuki Swift hagyományos hátsó ajtókilincsekkel rendelkezik majd, a hátsó C-oszlopba rejtett kialakítás helyett.

A források egyszerű motorválasztékra utalnak, valószínűleg egy 1,4 literes turbófeltöltős benzinmotorral, 48 voltos lágy-hibrid technológiával fog megjelenni az új Swift.



A full hibrid verzió kifejlesztése is folyamatban van, sőt 2024-ben egy nagyobb lendülettel futó Swift Sport bevezetését is tervezik, feljavított alvázzal és éppen annyi erővel, hogy felkeltse a Suzuki rajongók érdeklődését (a pletykák szerint 160 LE körüli teljesítménnyel).

Itt válogathatsz a készleten lévő Suzuki modellek közül:


Forrás: Car Magazine
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk