Szakítópróba – avagy amikor egy Hummer H1 egyszerre hív ki egy Mercedes AMG G63-at, egy Suzuki Jimnyt és egy Mitsubishi L200-at

2020.06.02
Bizonyára sokan hallhattak már a nagy szakítópróbákról, amiikor egy kimagasló teljesítményű autóval húzóversenyeket rendeznek a világban... Khm. Oké, szóval eddig senki sem. Nos akkor bemutatjuk az utóbbi évek egyik legbrutálisabb szakítópróbáját.

Arra mérget vehetünk, hogy a különféle járművek közötti megrendezésre kerülő, talán ma már régimódinak tűnő verseny mindig is érdekes lesz, függetlenül attól, hogy kik a résztvevők. A Carwow most egy szórakoztató versenyről tudósított, megmutatva egyben azt is, hogy a résztvevő autók sokkal többre képesek, mint pusztán egy erre alkalmas pályán megrendezésre kerülő gyorsulási versenyre.


A most nemrég közzétett videóban azt láthatjuk, hogy egy Hummer H1 megpróbál egy helyben megállni a földön úgy, hogy egyszerre próbálja megmozdítani egy hatalmas Mercedes-AMG G63, egy Mitsubishi L200-as és egy Suzuki Jimny. Igen, ez nem tévedés: egyszerre három ellenféllel állt ki a Hummer H1, vagyis ezúttal ez egy rendkívül tisztességes küzdelem volt.

A robusztus Hummer H1 képviselte az Egyesült Államokat, és képviseli mindig, bárhol is találkozzunk vele. Igen, és ebben a szakítópróbában tényleg egy valódi Hummer H1 vett részt, és nem azok az újabb H... modellek, amelyek csak hasonlóak, és leginkább kényelmesek, mint erősek. A három kihívó pedig a világ egészét képviselte az USA-val szemben.


Ez a H1 a motorháztető alatt egy 6,5 literes V8-as, hengerenként 2 szelepes, OHV vezérléses turbódízel motort rejteget, mely elképesztő, 197 lóerőt ad le és mindezt 583 NM nyomatékkal (1700 ford/perc esetén). Persze, most sokan legyinthetnek, hogy azért ez nem olyan lenyűgöző a mai brutálokhoz képest, de a tömege azért magáért beszél, a Hummer H1 3,6 tonnát nyom egy mérlegen.


A verseny során elsőként megpróbálták elráncigálni a H1-et egy fantasztikus Mercedes AMG G63-mal. Azt gondolnánk, hogy 585 lóerő és 850 NM nyomaték, amit egy 4,0 literes twin-turbo V8 produkál, méltó versenyző volt ebben a párharcban, de csalódást kell okoznunk. A G63-nak be kellett hívnia néhány barátot is, hogy tényleg esélye legyen a H1-es legyőzéséhez.

Már szinte biztosak lehetünk abban, hogy másodikként a kis, 1100 kg tömegű Suzuki Jimny behívása el fogja dönteni ezt a párharcot, hiszen az 1,5 literes benzinmotor 101 lóerővel és 140 NM nyomatékkal jelentősen hozzájárulhat ahhoz, hogy pontot tegyen eme vita végére. De ez sem volt elég.


Így harmadikként még egy 1,9 tonna tömegű Mitsubishi L200-as kisteherautó is csatlakozott a nem-amerikai autók csapatához, további 140 lóerő és 380 NM nyomaték társulásával. Így együttesen a három autó tömege már sokkal nagyobb volt, mint a H1 önmagában, és sokkal erősebbek is voltak a lóerő és a nyomaték szempontjából is. Ja, és ne felejtsük el, hogy immáron 12 kerék próbált elhúzni négyet, tehát így már azt feltételezhetjük, hogy hármuknak könnyű dolga volt, nem igaz? Vagy mégsem? A videóból mindenki megtudhatja a nem mindennapi párbaj végeredményét...



Kapcsolódó videó:




Forrás: Carwow
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk