Suzuki járművekre osztották ki Magyarországon az első új rendszámokat

2022.07.08
Négy betűből és három számból álló új azonosítókat vezettek be július elejétől, mert a jelenleg használt karakterkészlet éppen kifogyóban van. Az első új rendszámok Suzuki-modellekre kerültek.

Az új rendszámokon az első két karakter csak két magánhangzó vagy két mássalhangzó lehet (kétjegyű mássalhangzók sem szerepelhetnek itt, kivéve a DZ-t).



Ez természetesen csak az alapkészlet, az egyedi rendszámok esetében természetesen extra összegért kialakítják a megrendelő által kitalált hétkarakteres sorozatot. Utóbbiak legalább három, legfeljebb hat folyamatos betűjelből és legalább egy, legfeljebb négy folyamatos számjegyből, együttesen hét jelből állhatnak. Az egyedileg előállított és egyénileg kiválasztott rendszámtáblák betűjelei helyén ékezetes magánhangzók nem állhatnak, a számjegyek helyén nem szerepelhet kizárólag nulla számjegyekből álló érték sem.

A különleges rendszámok ára 112 450 forint. Egyedileg előállított rendszámtábla kiadásának, jogosítottjának személyében történő változás engedélyezése pedig 435 ezer forintba kerül.

Itt válogathatsz a készleten lévő Suzuki modellek közül:
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk