Suzuki: 360° - zöld elkötelezettség

2022.08.07
Amikor a Suzuki a fenntartható jövőről beszél, nem csak egy sor modern autót, motorkerékpárt és külmotort ajánl alacsony környezetterheléssel, hanem több mint 10 éve elkötelezett az éghajlatváltozás elleni küzdelem mellett.

Cél: leküzdeni a globális felmelegedést, és egészséges bolygót hagyni a következő generációknak.

A zöld forradalomban rejlő lehetőségek teljes kiaknázása érdekében a Suzuki meghatározta a „Suzuki Environmental Vision 2050” környezetvédelmi tervet, amely egy hosszú távú stratégia, amelyet Toshihiro Suzuki, a Suzuki Motor Corp. elnöke mutatott be 2021 februárjában. A projekt keretében a Suzuki megnevezett egy ötéves tervet (2021 áprilisától 2026 márciusáig), amelyet „Sho-Sho-Kei-Tan-Bi”-nak kereszteltek el, amely öt japán szó rövidítése, s amelyek jelentése „kompaktabb, kevesebb, könnyebb, több tartalom, rendezettebb”. Öt szó, amelyek együtt jelentik az új kiindulópontot egy felvillanyozottabb és kevésbé hatásos jövő kialakításában.



A környezetvédelmi terv és Toshihiro Suzuki szavai

A Suzuki Környezetvédelmi Tervének középpontjában az elnök szavai szerint az ügyfelek állnak. Igényeik alapján, valamint a CO2-kibocsátás csökkentésének szükségességével a jármű használata és a gyártási ciklus során, új modellek készülnek, amelyek korlátozott környezeti hatással, de a végső fogyasztó választásának felgyorsítása nélkül, még nem teljesen, de készen állnak az elektromos mobilitásra való átállásra.

A Suzuki nem akarja erőltetni az időt, és a technológiai fejlődést célozza meg néhány rövid távon kiaknázható megoldás elfogadásával.

"Az 5 éves tervet egy olyan időszaknak tekintjük, amely alatt megteremtjük az alapokat a villamosítási technológiáink fejlesztéséhez, tekintettel 2030-ra.” - mondta Toshihiro Suzuki -, „és proaktívan támogatni fogjuk a különböző technológiai fejlesztéseket e cél elérése érdekében."

Az "új Suzuki"

A Suzuki szándéka, hogy hozzájáruljon a fenntartható társadalom fejlődéséhez: egy folyamat, amelyet a mobilitás villamosított megoldásaival, valamint egy szervezeti és ipari változást előirányzó környezetvédelmi tervvel valósítanak meg.

Ez az új szerkezet...”magyarázta Toshihiro Suzuki – „...lehetővé teszi számunkra, hogy ráhangolódjunk az emberek életére, új megoldásokat kínálva számukra a városi és személyes közlekedéshez. Mindezt autóink, motorjaink és csónakmotorjaink széles választékát biztosítva. Célunk, hogy túllépjünk az autó vagy motorkerékpár egyszerű koncepcióján, új megoldásokat kínálva a mobilitás minden formájára. Ehhez holisztikus elképzelésre van szükség az emberek igényeiről, erőfeszítéseinket azon termékek, szolgáltatások és infrastruktúrák fejlesztésére összpontosítva, amelyeket az eszközeink megkívánnak”.

Megnyitja kapuit a MareMoto 4.0 kiállítás

A Suzuki fenntartható mobilitás iránti elkötelezettségének megfelelően az olasz iroda partnere Alessandro Zannier MareMoto 4.0 kiállításának. A kiállítás július 23-án nyitotta meg kapuit, és 2022. szeptember 3-ig lesz nyitva a Galata Museo del Sea-ban.
Ez egy kortárs képzőművészeti kiállítás, amelyen megcsodálhatjuk Zannier hangokkal, fényekkel és színekkel díszített digitális természeti festményeit és installációit, amelyek a CNR által létrehozott robotrendszerek által összegyűjtött adatok művészi értelmezéséből születtek a tengerek és óceánok élővilágát ért károkról.

Ez a kiállítás is újabb bizonyíték arra, hogy a Suzuki elkötelezettsége a fenntarthatóbb jövő kialakítása iránt messze túlmutat az egyszerű villamosítási koncepción. Az alacsony fogyasztású és csökkentett környezetterhelésű modellek mellett a gyártó aktívan dolgozik a zöld jövő ad hoc szolgáltatásainak és infrastruktúráinak meghatározásában, azzal a céllal, hogy fokozatosan elkísérje vásárlóit az átalakulás történelmi pillanata felé.

Itt válogathatsz a készleten lévő Suzuki modellek közül:


Forrás: Megamodo
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk