Októbertől már találkozhatunk zöld rendszámos Suzukikkal is az utakon

2020.09.25
Már egy hónapot sem kell várni, és megvásárolható lesz a hazai márkakereskedésekben a 306 lóerős plugin hibrid Across, valamint a megújult Swift is.

A Magyar Suzuki Zrt. számára az idei év számos nem várt akadályt hozott és a koronavírus járvány kapcsán kialakult helyzet nem könnyítette meg a gyártó helyzetét, azok után, hogy 2019. végén kisöpörték a kereskedéseken keresztül a normál benzinmotorral felszerelt autókból álló raktárkészletüket, aminek következtében 2020. januárban és februárban alig tudták teljesíteni a megrendeléseket.

2020. március elején, amikor a Vitara és SX4 S-Cross típusok eladásai éppen kezdtek felpörögni, hazánkba is megérkezett a koronavírus-járvány, ami miatt a gyár ismét kénytelen volt padlófélet nyomni.

Ezek után áprilisban következett be az éves mélypont, majd májusban már ismét javultak az eladási eredmények, sőt 2020. nyarán kifejezetten szép értékesítési eredmények születtek.

2020. augusztusban a gyártó Magyarországon 1468 új Suzukit helyezett forgalomba, miközben ez a szám áprilisban mindössze csak 399 volt.

2020. január eleje és augusztus vége között összesen 7631 új Suzukit adtak el Magyarországon, ezt a számot csak a Toyota tudta felülmúlni 7929 db-bal, a harmadik pedig a sorban a Dacia lett 6762 eladott mennyiséggel.

Ha modellenként vizsgáljuk az adatokat, megállapíthatjuk, hogy a Suzuki Vitara vezeti a hazai mezőnyt 3610 eladott darabbal, a második a Skoda Octavia, amelyből 3125 kelt el, míg a harmadik a Dacia Lodgy lett 2802 db-os eladássaL. Itt azért érdemes megemlíteni még a 4. helyezettet is, amely nem más, mint a Suzuki SX4 S-Cross, ebből 2769 db. talált gazdára..

Suzuki Swift

Az új 12V-os és 48 V-os lágy-hibrid Suzuki modellek nem kaphatnak zöld rendszámot a jelenleg érvényes hazai szabályozások miatt, így akik már fenik a fogukat az első zöld rendszámos Suzukira, jó hír, hogy októberben meg is vásárolhatják azt, ugyanis megjelenik a hazai kereskedők kínálatában is a plug-in hibrid Across.



Suzuki Vitara

Ez a modell vezeti a Suzuki eladási statisztikáit. Az összes Magyarországon eladott Suzuki modell 45 %-a Vitara volt az elmúlt év során, miközben az évekkel korábban piacvezető Swift-ből mára már csak 7 %-ot értékesítenek.



Suzuki SX4 S-Cross

Mint ahogy arról már beszámoltunk korábban, megérkeztek Magyarországra is júliusban felfrissített Swift első példányai, modernizált lágy-hibrid hajtáslánccal.



Suzuki Across

Az Across valójában nem más, mint egy márkacserés Toyota RAV4, amely 4,6 méter hosszú és amelynek a csomagtere 490 litere, s amely 306 lóerős összteljesítményre képes, továbbá mintegy 75 kilométeres e-hatótávolsággal rendelkezik. Jelen sorok írásakor még nem ismert, hogy októberben a Suzuki milyen induló áron vezeti be a piacra Magyarországon ezt a modellt..



Suzuki Swace

A hírek szerint ugyancsak októberben vezetheti be a hazai piacon a Suzuki a Toyota Corolla kombi kivitelének Suzukira átmárkázott változatát a Swace-t. Ez egy lágy-hibrid hajtásláncú, tehát külső árramforrásról nem tölthető modell sem kaphat majd Magyarországon zöld rendszámot.



Kapcsolódó videó:




Forrás: Magyar Suzuki Zrt.
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk