Mini elektromos furgonokat és üzemanyagcellás teherautókat fejleszt közösen a Toyota, a Suzuki és a Daihatsu

2022.07.25
A Toyota, a Suzuki és a Daihatsu a 2023-as pénzügyi évben számos elektromos kisteherautót vezet be a szén-dioxid-semlegesség elérése érdekében.

A közös partnerség keretében a Suzuki, a Daihatsu és a Toyota közösen kifejlesztenek egy olyan BEV rendszert, amely alkalmas mini-haszonjárművekhez. Ezek a járművek egyesítik a Suzuki és a Daihatsu minijárművek gyártásában szerzett tudást a Toyota villamosítási technológiájával. Eközben a Commercial Japan Partnership Technologies Corporation (CJPT) is részt vesz a tervezési folyamatban.

A mini-haszonjárművek fontos szerepet töltenek be a végpontokra történő szállítások logisztikájában, mivel kis méretükkel olyan területekre is eljuthatnak, ahová a nagyobb haszongépjárművek nem képesek. A négy cég által kifejlesztett furgonokat a partnerek a Fukusima prefektúrán és Tokión keresztül társadalmi megvalósítási projektekben használják majd.



A projekt 2023 januárjában kezdődik, és magában foglalja a könnyű üzemanyagcellás elektromos teherautók fejlesztését is. A projektben kezdetben körülbelül 580 járművet használnak majd. A program a tervek szerint 2030 márciusáig tart.

A mini-haszonjárművek adják Japán teljes kereskedelmi flottájának körülbelül 60 százalékát, így ezek villamosítása fontos az ország egésze számára.

A Toyota megjegyzi, hogy továbbra is problémák merülnek fel a minihaszongépjárművek villamosításának előmozdítása terén a villamosításhoz kapcsolódó magasabb járműköltségek, a töltési infrastruktúrával kapcsolatos költségek és a járművek töltéséhez szükséges idő miatt.



A Suzuki, a Daihatsu, a Toyota és a CJPT továbbra is támogatja a szén-dioxid-semlegesség gyakorlati megvalósítására irányuló erőfeszítéseket fenntartható közlekedési eszközök biztosításával.” – áll a társaság közleményében.

A Toyota külön is megerősítette, hogy együttműködik az Isuzu Motors-szal és a Hino Motors-szal is a könnyű üzemanyagcellás teherautók fejlesztésében.

Itt válogathatsz a készleten lévő Suzuki modellek közül:


Forrás: Carscoops.com
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk