Megállapodás született a cserélhető elektromos akkumulátorok szabványosításáról

2021.03.26
Az elektromos motorkerékpárok cserélhető akkumulátor-konzorciuma megállapodást kötött a cserélhető akkumulátorok és csererendszerek egységesítéséről, lehetővé téve az akkumulátorok megosztását és előkészítve az utat az elektromos motorkerékpárok szélesebb körű elterjedéséhez Japánban.

A konzorciumot a Honda Motor Co., Ltd., a Kawasaki Heavy Industries, Ltd., a Suzuki Motor Corporation és a Yamaha Motor Co., Ltd. hozta létre 2019 áprilisában azzal a céllal, hogy segítse az elektromos motorkerékpárok Japánban való elterjedését.



Megalakulása óta a konzorcium a cserélhető akkumulátorokra és azok csererendszereire vonatkozó szabványokat dolgozott ki, valamint válaszokat keres azokra a kérdésekre, hogy miért félnek az emberek még mindig az új technológia bevezetésétől?

A kölcsönösen csereszabatos akkumulátorok kényelmének és hatékonyságának megteremtése érdekében a konzorcium tavaly óta együttműködik az „e-Yan OSAKA” tereptesztekkel, amelyeket a Japán Autógyártók Szövetségének elektromos motorkerékpár-promóciós albizottsága, az Oszakai prefektúra és az Oszakai Egyetem is támogat. A tesztek célja a környezetbarát elektromos motorkerékpárok népszerűsítése és elterjesztése.

A konzorcium elvégzi a kölcsönösen csereszabatos akkumulátorok műszaki ellenőrzését és szabványosítását. Mivel a szén-dioxid-semleges társadalom megvalósítása és a mobilitás villamosítása iránt is egyre növekvőbb az igény, a konzorcium a Japán Autógyártók Szövetségével karöltve dolgozik a nemzetközi kölcsönös felhasználás (nemzetközi szabványosítás) megvalósításában is.

Ahogy a környezettudatosság világszerte növekszik, a konzorcium úgy véli, hogy a motorkerékpárok körében továbbra is a választott mobilitás szempontjából létfontosságú a kooperatív megfontolás és promóció a motorkerékpáripar egész területén, a szén-dioxid-semleges környezet megvalósítása érdekében.



Noriaki Abe, a Konzorcium képviselője és ügyvezetője, a Honda Motor Co., Ltd. motorkerékpár-üzemeltetés üzletág igazgatója elmondta:Ez a megállapodás a kölcsönös használatú akkumulátorok szabványosítására olyan eredmény, amelyet az elmúlt két évben a négy japán motorkerékpár-gyártó együttmûködése tett lehetõvé. Hálás vagyok mindazoknak, akik kapcsolatban állnak a konzorciummal és a Japan Automotive Engineers Society-vel, a megértésért és támogatásért. Bár folytatjuk az együttműködést az akkumulátorok kölcsönös használatát lehetővé tevő környezet megteremtése érdekében, a megállapodásunk alapján, versenyezni is fogunk egymással egyre vonzóbb termékek fejlesztése érdekében, amelyek megfelelnek majd az ügyfeleink igényeinek. Az együttműködés és a verseny terén tett erőfeszítéseink révén azon fogunk dolgozni, hogy az elektromos motorkerékpárokat széleskörűen alkalmazzuk a fenntartható környezet megvalósítása érdekében. "

Forrás: Global Suzuki
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk