Már van olyan ország, ahol 20 évet kell várni egy új Suzuki Jimny-re

2020.10.20
Ha feltenné valaki nekünk a kérdést, vajon melyik lehet az a modell, amire a leghosszabb egy adott országban a várakozási idő, valószínűleg 10-ből sem tudnánk megtippelni az igazit, pedig ez a Jimny, akár kételkedünk benne, akár nem.

A Suzuki mini terepjárója igazi kedvenccé vált a világ minden táján, de leginkább Ázsiában, ezen belül is Indonéziában.Sőt ebben az országban átszámítva 11 millió forint körüli áron vásárolhatjuk meg, ami a világ átlagát tekintve nem is olyan rossz.



Az anyacég, a japán Suzuki sem számított arra, hogy a Jimny-re ekkora lesz az érdeklődés.

Ennek eredményeképpen az aktuális várólistás adatok alapján jelenleg Indonéziában közel 20 évet kell várni egy Jimny-re annak, aki bemegy egy márkakereskedőhöz, kitölti a megrendelőt és befizeti rá az előleget.



Azt persze mindenki tudja, hogy ez így egy vicc, s nyilván a Suzukinál is gondolkodnak már azon, hogy lehetne javítani ezen a problémán. A hírek szerint pl. a Suzuki tervei között szerepel az is, hogy esetleg új gyárakat nyitnak Ázsia más területein, kizárólag a rengeteg helyi Jimny-rendelés teljesítése érdekében.



Forrás: CarBuzz
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk