Már tesztelik Európában az új hibrid Suzuki Jimny-t

2022.07.15
A Suzuki az új hibrid Jimny bevezetésére készülhet, miután tesztpéldányokra bukkantak Európában.

Az apró SUV 2020 óta nincs hivatalosan forgalomban Európában, viszonylag magas károsanyag-kibocsátása miatt, amely megnövelné a teljes Suzuki flotta átlagos CO2-kibocsátási határértékét. Az a tény, hogy a Suzuki már Európában egyáltalán nem forgalmaz kizárólag belsőégésű motorokkal felszerelt modelleket Európában, azt sugallja, hogy hibrid erőforrással érkezhet hamarosan a Jimny.



Szakértők szerint a motor valószínűleg az EU-s Vitarából származik majd, amely vagy egy 93 kW-os 1,4 literes turbófeltöltős motor lenne lágy-hibrid hajtáslánccal, vagy egy 83 kW-os 1,5 literes motor full hibrid hajtáslánccal.



A lágy-hibrid rendszer képes megmozdítami az autót álló helyzetből, és kis sebességnél is képes gyorsulást biztosítani a jármű számára. A lassítás során az akkumulátorba visszanyert energia táplálja a motorvezérlést, a légkondicionálót, a műszerkijelzőt és az audiorendszert egyaránt.



Mint ismert a Suzuki és a Toyota már régóta együtt dolgozik az elektromos rendszereken, megvan arra is az esély, hogy erősebb hibrid erőforrással debütáljon a Jimny. A Yaris Hybrid pl. könnyedén megfelel a Toyota 3,3 l/100 km-es fogyasztási igényének, és már a nagyobb Yaris Crosst is meghajtja, így akár ez a változat is számításba jöhet.

A Suzuki Jimny most lencsevégre kapott hibrid prototípusa a korábbi változathoz képest lényegesen hosszabb tengelytávú, az álcázáson keresztül éppen látható extra kilincspárral. Egy praktikusabb ötajtós változat egyenrangúbb helyzetbe hozná a Jimnyt az olyanokkal, mint a Toyota Yaris Cross, vagy a Dacia Duster.

A Suzuki továbbra is árulja a régi Jimnyt az Európán kívüli piacokon, így pl. Ázsiában is, ahol az eladások a kínálati problémák ellenére is erősek maradtak. Ázsiában pl. az árak most 28 990 dollártól kezdődnek, és jelenleg 33 990 dollárnál járnak. A hibrid változat valószínűleg a 35 000 dolláros határ fölé tolja majd a Jimny induló alapárát..

Itt válogathatsz a készleten lévő Suzuki modellek közül:


Forrás: CarScoops
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk