Már 1,5 évre nőtt a várakozási idő a Jimnyre Japánban

2020.05.14
A Jimny európai exportjának indulásakor még csak fél év várakozás volt a Suzuki mini terepjárójára, ma már ennek a háromszorosát kell kivárni Japánban annak, aki hozzá szeretne jutni.

Mint ahogy azt korábban már megírtuk, a szigorodó európai kibocsátási előírások miatt a Suzuki 2019-ben felfüggesztette a Jimny forgalmazását Európa szerte. Ma már sehol nem vesznek fel megrendeléseket új Jimnyre. Talán 2021-ben visszatérhet a modell (valószínűleg már lágy-hibrid rendszerrel) – de egyelőre még ez sem biztos.


Pillanatnyilag a Suzuki már csak a Kosaiban (Japán) található üzemben gyártja ezt a modellt, ahol a koronavírus miatti leállás ugyanúgy hatással volt a termelésre, mint Európában. Jelenleg a kis Jimny terepjáróra már közel 1 év és 6 hónapot kell várni!


Arról is beszámoltunk már korábban, hogy a Suzuki még az idén megkezdi a Jimny öt ajtós változatának sorozatgyártását Indiában, de itt is látható már, hogy az eredetileg májusra tervezett gyártás indítás elmaradt – nyilván a koronavírus járvány miatt.

A cég azt tervezi, hogy az indiai Hansalpurban található gyár az első hónapokban kizárólag csak exportra termel majd, így tehermentesítheti a japán üzemet. Ebből kifolyólag az új generációs Jimny indiai piacon történő bevezetésére csak novemberben kerülhet sor.


A Maruti-Suzuki helyi fejlesztői egyébként a Jimnyből katonai változatot is terveztek, amivel az indiai hadseregben jelenleg rendszeresített Gipsy (Samurai) terepjárókat szeretnék majd lecserélni.

Forrás: CARScoop
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk