Kiszivárogtak az első információk és fotók a 2022-es Suzuki Vitara Brezza modellről

2021.12.03
A Suzuki a Vitara Brezza modellt elsőként 2016-ban dobta piacra, azóta enyhe arculatváltást és egy új benzinmotort kapott 2020-ban. Most, az ebben a szegmensben erősödő verseny miatt a vállalat a következő generációs Vitara Brezza piacra dobására készül.

A Suzuki indiai leányvállalata nagyon jó statisztikai adatokat tett közzé Indiában a Vitara Brezza eladásaival kapcsolatban. 2021 októberében a Hyundai Venue és a Tata Nexon mellett benne volt a TOP3 eladott kompakt SUV autók listájában is.



Most kiszivárogtak az internetre az első fotók az alig 4 méteres SUV-ról. Kiderültek részletek a külső és a belső megjelenésről is. Az új generációs 2022-es Vitara Brezza napfénytetőt is kap. Továbbfejlesztették a külső megjelenést is, új, technológián alapuló funkciók kerültek az utastéren belülre és frissítések állnak rendelkezésre a motorkínálatban is.



Suzuki Vitara Brezza 2022 – Külső stílus

Annak ellenére, hogy a 2022-es Vitara Brezza várhatóan megőrzi külső kinézetének ismert vonalait, új karosszériaelemeket és dizájnelemeket is kap majd. Az elülső hűtőrács, a fej- és a hátsó lámpacsoport is frissítésre kerül. A Heartect platformra épül, ami a nagyobb biztonságot szolgálja. Ez valószínűleg 5 csillagos töréstesztet is jelenthet, ellentétben a jelenlegi generációs modellel, amely csak 4 csillagos minősítéssel rendelkezik a Global NCAP szerint.



A belső térben is jelentős fejlesztések láthatók, új dizájntémával, átdolgozott műszerfal-kialakítással, új konzollal és műszercsoporttal. Ezen kívül nagy érintőképernyős infotainment rendszert is kap, amely támogatja az Android Auto-t és az Apple CarPlay-t, valamint a navigációt és a hangfelismerést is. Gyárilag felszerelt napfénytető, 360 fokos kamera, ORVM, vezeték nélküli töltőrendszer és automata légkondi szintén része lesz a belső fejlesztéseknek. A biztonsági berendezések is kapnak valószínűleg nem kevés frissítést.

Suzuki Vitara Brezza 2022 – Motorválaszték

A 2022-es Vitara Brezza kompakt SUV továbbra is ugyanazzal a motorkínálattal várható, mint a jelenlegi megfelelője. Ez pedig egy 1,5 literes K15B benzinmotor, amely 103 lóerőt és 138 Nm forgatónyomatékot ad le egy 5 sebességes kézi vagy automata váltón keresztül, amely az első kerekekhez továbbítja ezt az erőt.



Ezen kívül még egy SHVS 48V-os lágy-hibrid rendszer is beépítésre kerül, javítva a hatékonyságot és a vezethetőséget. Ez az 1,5 literes K15B benzinmotor gyárilag felszerelt CNG-készletet is kaphat, amely a teljesítményt és a nyomatékot a várt 91 LE-re, illetve 122 Nm-re csökkentheti, ötfokozatú kézi sebességváltóval párosítva. A bevezetés dátuma valamikor 2022 második negyedévében várható.

A tervek szerint 2022-ben összesen 8 új autó érkezik a Suzukitól az új Vitara Brezza mellé. A Suzuki állítólag egy új modellen is dolgozik, hogy megmérkőzzön olyan riválisokkal, mint a Hyundai Creta, vagy a Kia Seltos. A WagonR, az Ertiga, a Swift, a Ciaz, a normál Vitara és az S-Cross új verziói is szerepelnek a frissítési listán, bár a pontos megjelenési dátumokat még nem hozták nyilvánosságra.

Forrás: Rushlane.com

Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk