Jelenleg napi 400 autó készül Esztergomban

2020.05.08
Ahogy azt a Magyar Suzuki Zrt. tervezte, újraindult a termelés az esztergomi Suzuki-gyárban. Partnereik és beszállítóik is mind felkészültek, amelynek köszönhetően az első időszakban, egy műszakos munkarendben körülbelül 400 darab autó készül el naponta.

Az újraindulástól kezdve a hét minden munkanapján van termelés az üzemekben. Az egyműszakos munkarendben körülbelül 400 darab autót készítenek el naponta. Az esztergomi gyárban az újraindulást követően a két hazai közönség kedvenc modellt állítják elő, a Vitarát és SX4 S-CROSS-t, amelyekből az európai uniós piac számára hibrid hajtású változatok készülnek.


A vállalat közleményében kifejtette, hogy partnerei és beszállítói is mind felkészültek az újraindulásra, éppen ezért nem lesznek fennakadások vagy nehézségek az ellátási láncban, a beszállítóik teljesíteni tudják a vállalat igényeit.

Azt is kiemelték, hogy a vállalat külföldi piacain folyamatosan terveznek, vagy már be is vezettek bizonyos fokú enyhítő rendelkezéseket, melyek alapján a márkakereskedések fokozatos újranyitására is számítanak. Figyelik a piaci igényeket, a gyártási tervet ennek megfelelően alakítják majd.

Forrás: Magyar Suzuki Zrt.
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk