Indiában is elkezdi az elektromos autók gyártását a Suzuki

2022.03.27
A Suzuki Indiában piacvezető autógyártó, ugyanakkor a helyi leányvállalat eddig nem sok jelét mutatta annak, hogy aktívan belevágjanak a jármű villamosításba. Most úgy néz ki mégis elindultak az ezzel kapcsolatos előkészületek, fejlesztések.

A most történt bejelentés szerint közel 31 milliárde rúpiának megfelelő pénzt, több mint 400 millió dollárt fekjtet be a Suzuki a villanyautó gyártás kapacitás bővítésére ezen a piacon. És ez még nem minden, mindezen túl további 73 miliárd rúpiának megfelelő összegből, vagyis kb. 950 millió dollárból pedig akkumulátor gyártó üzemet létesítenek.



A mostani bejelentésből az nem derül ki, hogy melyik lenne az a modell, amelyhez kapcsolódnak ezek a bejelentések, azt azonban már megjelölték, hogy a gyártás 2025-ben fog elindulni.



Indiában jelenleg a Tata márka a piacvezető az elektromos járművek piacán, 70 % a piaci részesedése ennek a márkának. A Tata Tigor EV egy kis méretű szedán, míg a Tata Nexon EV pedig egy SUV. Nem véletlen a márka sikere, hiszen magyar pénzbe átszámítva mindkét modellt 5-6 millió Forint körüli áron meg lehet vásárolni. Ha a Suzuki is sikeres szeretne lenne ezen a piacon, kénytelen lesz ebben az árfekvésben belőni majd új elektromos autójának az árát.



Az sem derül ki a bejelentésből, hogy a Suzuki csak a helyi piacra fog-e termelni ebben a gyárban, vagy exportra is fog-e termelni, azonban ismerve a Suzuki helyi vállalatainak piacpolitikáját, nagy valószínűséggel más kontinensekre is eljuthatnak majd az új elektromos Suzukik.

Forrás: Reuters
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk