Indiában is bemutatkozott az új Suzuki Ignis

2020.02.24
A Suzuki frissített lépcsőshátúja a 2020-as Ignis számos apróbb frissítést kapott, többek között egy BS6-kompatibilis 83 lóerős, 1,2 literes benzinmotorral is rendelhető.


A Suzuki indiai leányvállalata a Maruti-Suzuki csak most indította el az Ignis 2020-as legújabb generációját az indiai piacon. Az új modell hét különböző változatban kapható.


Az Ignis karosszériájának kialakítása nem különbözik nagyban attól, amilyen volt eddig, különösen ha oldalról nézünk rá a járműre. Ugyanakkor a kocsi eleje új hűtőrácsot tartalmaz, amely picit emlékeztet a Jimny / S-Presso esetében alkalmazottakra.


A további stílusváltoztatások között szerepel egy új első lökhárító (műanyag lemezzel) és átdolgozták a hátsó lökhárítót is.


A 2020-as Ignis termékcsalád több új színválasztékot is kínál, amelyek közé tartoznak a Lucent Orange (narancs) és a türkizkék árnyalatok. Emellett további három új, kéttónusú színválasztékot is kínálnak, mint a Nexa kék-fekete, Nexa kék-ezüst és a Lucent Orange-fekete. Ezek csak a Zeta és Alpha modelleken érhetőek el, és jelentősen a zsebébe kell nyúlnia azoknak, akik ezzel a fényezéssel szeretnék megvásárolni.


A motorháztető alatt az 1,2 literes négyhengeres Suzuki K-12-es benzinmotor BS6-kompatibilis változata található, amely 83 lóerőt és 113 Nm forgatónyomatékot kínál (hasonlóan, mint a BS4 modell esetében).


A sebességváltó opciói között szerepel az ötfokozatú kézi és az ötfokozatú AMT automata is.


Belül a műszerfal általános felépítése változatlan maradt, bár a 7,0” méretű érintőképernyőt a Suzuki legújabb SmartPlay Studio információs és szórakoztató rendszerével bővítették, amely hangparancs-felismeréssel és fedélzeti navigációval is rendelkezik.


Az új Ignis az S-Connect csatlakozási csomaggal is megvásárolható.


Az indiai piacon az új Ignis a magasabb kialakításának és a SUV-stílusú megjelenésének köszönhetően a Mahindra KUV100 és a Ford Freestyle modelleknek lett így a méltó versenytársa.



Kapcsolódó videó:




Forrás: AutoCar India
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk