Íme egy újabb meggyőző Suzuki Jimny - Brabus G-osztályú klón

2020.09.24
Lassan már szinte nincs olyan dolog, amit ne tudnánk a Suzuki Jimny-ről, és nagyon valószínű, hogy a Suzuki rajongóknak is a kedvence marad. A kis pimasz terepjáró továbbra is igen népszerű az Észak-Amerikán kívüli összes piacon, de olyannyira, hogy jelenleg képtelenség belőle egy új példányt vásárolni.

Ez azt jelenti, hogy a kocka stílusú terepjárót kedvelő emberek kénytelenek lényegesen több készpénzt kiadni pl. egy Mercedes G-osztályért. Nos ennek a most Dubajban bemutatásra kerüt, Brabusra hangolt Jimny modellnek a láttán mi is dobtunk egy hátast.



A képen látható két Brabusból a jobb oldali nem az, aminek látszik, több szempontból sem. Először is, valójában itt egy picit átalakított Suzuki Jimny-ről van szó, amelybe beülve a csinos szőkeség teljesen eldobja az agyát – legalábbis a videó tanúsága szerint.

A videóból megtudhatjuk, hogy a kétajtós ál-Brabus átalakítás részletei rendkívüliek. A klip bemutatja a Jimny nem mindennapi átalakulását, melynek részeként ez a Jimny még - kissé félrevezető módon - biturbo V8 és G800-as jelvényt is visel, annak ellenére, hogy a motorháztető alatt megmaradt az 1,5 literes motorja. Nyilvánvaló, hogy a lóerő a 800-at koránt sem éri el, de azért azt meg kell említeni, hogy az ál-Brabus mögött álló tuning csapat kiváló munkát végzett, hiszen a Jimny 1,5 literes motorja turbófrissítést kapott, hogy ha nem is 800, de azért legalább 200 lóerős legyen.



Az elmúlt években már rengeteg olyan Jimny módosítást láthattunk, ahol utánozták a sokkal nagyobb Mercedes G osztály megjelenését, de még soha nem sikerült kreálni egy ennyire részletesen kidolgozott Brabus klónt.



A belső tér is totálisan átalakult, bár a Jimny-kezelőfeület elrendezése sértetlen maradt. Őszintén szólva, ha egy pillanatra valaki meglátja ezt az utánzatot az utakon, könnyen tévedésbe eshet.

Kapcsolódó videó:




Forrás: Motor1.com
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk