Hollandiában már beárazták az új Suzuki Swiftet

2024.01.11
Nem sokkal a vadonatúj Suzuki Swift bemutatása után már megtudhattuk, mennyibe fog kerülni az új modell Hollandiában. Az új Suzuki Swift alapára nem éri el a 22 ezer eurót, ezért versenyképes lesz a saját szegmensében a piacon.



Pontosan 21 695 eurót kell fizetni Hollandiában egy vadonatúj Suzuki Swiftért. A Comfort változat 200 euróval drágább. Az új Swift erőműve még mindig egy 83 LE-s és 112 Nm nyomaték leadására képes lágy-hibrid (12V) 1,2-es háromhengeres benzinmotor. Ez persze ne keserítsen el senkit, hiszen van bőven miből válogatni, ha hajtásláncokról van szó. A Select változat például nem csak ötfokozatú kézi váltóval, hanem CVT-vel is rendelhető. A Suzuki ezt a felszereltségi szintet is AllGrip összkerékhajtással látja el, bár ebben az esetben meg kell elégednünk a kézi sebességváltóval.



Az új Suzuki Swift alapára egészen barátinak mondható. Az alap Comfort verzió már kínál Smart Entry-t (kulcsnélküli ajtónyitás), multimédiás rendszert 9 hüvelykes kijelzővel, légkondicionálót, elektromos ablakokat elöl és hátul is, vezeték nélküli Android Auto és Apple CarPlay csatlakozást, GPS navigációt, fűthető külső tükröket, mindenhol LED-es világítást. és a Suzuki Safety System Pro rendszerét is. Ez utóbbi magában foglalja az adaptív sebességtartó automatikát, a holttér-érzékelést, az aktív sávváltó asszisztenst, a közlekedési táblák felismerését és a hátsó keresztirányú forgalmi figyelmeztetést.



A magasabb felszereltségi szinten lévő Select modellek már 16 hüvelykes infotainment képernyőt, fejlettebb audiorendszert, bőrborítású és króm díszítésű kormánykereket, sötétített üvegezést, minőségibb üléskárpitot, több pozícióban állítható vezetőülést és további USB-csatlakozókat is tartalmaznak.



A felső kategóriás Style modellek a fentieken túl tartalmaznak még 16 hüvelyk méretű fényezett könnyűfém keréktárcsákat, automata klímát, elektromosan behajtható oldalsó tükröket és még több ezüst színű díszítést az utastérben.

Láthatjuk, hogy a Suzuki Swift új generációs változata már az alapváltozattól kezdve elég jól felszerelt. A kézi váltóval szerelt 1.2-es benzinmotor 12,5 másodperc alatt repíti a járművet a 100 km/órás tempóra, a végsebessége pedig 165 km/óra. A gyártó ugyan még nem árulta el az új modell átlagfogyasztását, de azt már tudjuk, hogy a kézi váltóval szerelt Swift 1.2-es átlagosan 98 gramm CO2-t bocsát ki kilométerenként.



Kedvező árak

Ha a versenytársait nézzük, elsősorban magasabb árakat látunk. A Volkswagen Polo például Hollandiában 26 990 eurótól kapható. Ennyi pénzért már kaphatunk egy 80 LE-s 1.0 MPI-t lágy-hibrid támogatás nélkül. A Peugeot 208 75 lóerős és nem lágy-hibrid benzinmotorral, alapfelszereléssel 24 750 eurótól indul, a hasonló motoros Opel Corsa 24 149 eurótól kapható. A Hyundai i20 23 995 eurós alapára egy 84 lóerős i-Motion i20-ért (nem lágy-hibrid 1.2-es) szintén drágább, mint a Swift. Feltűnő, hogy az új Suzuki Swift a Select és Style változatokban is több száz euróval olcsóbb, mint a kifutó generációs Swift modellek hasonló felszereltségű változatai.

Árak Suzuki Swift – Hollandia - 2024. január


SebességváltóMeghajtásVerzióListaár
1.2 Smart HybridKézi sebességváltó, 5 fokozatElsőComfort21 695 €
1,2 Smart HybridKézi sebességváltó, 5 fokozatElsőSelect23 795 €
1.2 Smart Hybrid CVT AutomaticCVTElsőSelect26 145 €
1,2 Smart Hybrid AllGripKézi sebességváltó, 5 fokozatElső + hátsóSelect27 095 €
1,2 Smart HybridKézi sebességváltó, 5 fokozatElsőStyle25 345 €
1.2 Smart Hybrid CVT AutomaticCVTElsőStyle27 695 €
1,2 Smart Hybrid AllGripKézi sebességváltó, 5 fokozatElső + hátsóStyle28 645 €


Kapcsolódó videó:



Itt válogathatsz a készleten lévő Suzuki modellek közül:


Forrás: AutoWeek.nl
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk