Egy Suzuki Jimny is részt vett a Carwow idei első terepgyorsulási veresenyén az Egyesült Királyságban

2022.02.04
A Carwow nemrég közzétett új videójában egy Dacia Duster hívott ki versenyre egy Lada Nivát és egy Suzuki Jimnyt egy gyorsulási terepversenyre.

Mindhárom autó más-más filozófiát követ, de a céljuk tulajdonképpen nagyon hasonló - fel kell menni a domb tetejére, amilyen gyorsan csak lehet. Mindhárom versenyző 20 ezer font alatt vásárolható meg az Egyesült Királyságban, ezért a Carwow csapata úgy döntött, hogy nem számít, ha egy picit leamortizálják őket, induljon a megmérettetés.



Ahogyan azt valószínűleg várni lehetett, mindhárom modell motorháztetője alatt kisebb teljesítményű motorok vannak. Az Egyesült Királyságban kishaszonjárműként forgalmazott Jimny 1,5 literes szívómotorja pl. mindössze 101 lóerős. A Duster ebben a versenyben szintén 1,5 literes motorral van felszerelve, bár ez egy turbódízel 115 LE-vel. Végül a Lada Niva egy jól bevált 1,7 literes, 85 lóerős szívógáz-motorra támaszkodik.



Nyilvánvaló, hogy ezen a versenyen nem sok erő maradt a győzelemre. Az erő azonban nem minden, ha terepjáróról van szó, mivel sok más tényező, köztük a tömeg, a gumik és a tapadás is mind hozzájárulnak a jármű általános teljesítményéhez. Ezenkívül a videóban szereplő terepes kihívások némelyikében a tengelytáv és az alváz merevsége is jelentős szerepet játszott.



Nem vagyunk biztos benne, hogy Ön meg tudja-e előre tippelni, de a harc e három megfizethető terepjáró között nagyon szoros volt. Mindegyik jól teljesített a különböző kihívásokban, és el kell ismernünk, hogy néhány eredmény még minket is meglepe.

Szóval, melyik autó nyerte a három közül az összesített versenyt? Tekintse meg a videót, hogy megtudja:


Forrás: Carwow
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk