Bemutatkozott a Suzuki Misano elektromos koncepció autó melynek sportos formáját motorkerékpárok ihlették

2021.05.07
A Suzuki most bemutatott egy alacsony felépítésű, nyitott tetejű sportautót, amely felteszi a kérdést: mi lenne, ha megjelenne az utakon egy négykerekű motorkerékpár?



A japán cég nagy múlttal rendelkezik a nagy teljesítményű kétkerekűek piacán, s ennek inspirációjaként a most bemutatásra került Suzuki Misano arra törekszik, hogy "egyesítse az adrenalin-löketet két keréken a négy keréken megszokott vezetési élménnyel".



A Suzuki Misano az Istituto Europeo di Design Torino 24 közlekedéstervező hallgatójának együttes diplomamunkája, amit a Suzuki mérnökeivel együttműködve alkottak meg.



A Suzuki Misano hasonló hosszúságú, mint a BMW i3-as és olyan széles, mint egy VW Polo. Magassága azonban körülbelül 50 százalékkal kevesebb, mint egy Toyota Yaris kocsié.



A régi koncepció autókhoz hasonlóan a Suzuki Misano is egy furcsa ötletet valósít meg, csak 1 + 1 tandem ülést kínál, annak ellenére, hogy elég széles a teste. Olyan, mintha egy másik oldalra szerelt motorkerékpárt vártunk volna, de valójában csomagtartót és kis akkumulátort kaptunk. Ebből is következtethetünk arra, hogy a Suzuki Misano elektromos autónak készült.



A pilótafülkéből nézve alig takar valamit a pici szélvédő. A hagyományos autó kormánykerék helyett az autót motorkerékpár kormány irányítja. Az ajtók oldalán tátongó lyukon kinézve pedig egyenesen az útra nyílik kilátás, amelyre eddig csak akkor volt lehetőségünk, ha egy motorkerékpár nyergében ültünk.



A Suzuki már nem először vetette fel a négykerekű motorkerékpár kérdését. 2001-ben bemutatta a Hayabusa GSX-R / 4 koncepciót, amely hagyományosabb üléshelyzetet valósított meg.



A Suzuki Misano egyelőre nem több, mint egy gyönyörű dizájn, ami arra készteti a cikk olvasóját, hogy egy alternatív világegyetembe utazzon, ahol gyártásba is kerülhet(ne). Ám sajnos tudjuk, hogy igazi csoda lenne, ha a Suzuki sportkocsit kezdene el gyártani.



Ha a kedves olvasó véletlenül Olaszországban járna, és meg szeretné nézni élő valójában a Suzuki Misanót, akkor ez lehetségessé válik 2021 május 15. szombattól – 2021. június 06. vasárnapig a Museo Nazionale dell’Automobile di Torino-ban.





Kapcsolódó oldal:

Suzuki járművek széles választékban már online is megrendelhetőek!

Kapcsolódó videó:




Forrás: Autoblog

Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk