Bemutatkozott a Suzuki Jimny Sierra 4Sport

2022.08.15
Az új Suzuki Jimny Sierra 4Sport matt fekete tetőmerevítőt kapott, amely megvédi a karosszériát a horpadásoktól, emellett a négy vonóhorog már csak hab a tortán.

Míg egész Európa és Ázsia az új 4 ajtós Jimny-re vár, a Suzuki a Jimny Sierra 4-Sport modellt dobta piacra a latin-amerikai piacon.

A Jimny terepre fókuszált változata masszív SUV terepabroncsokat és egy snorkelt (légbeömlő pipát) kapott, amely 600 mm-re növeli a vízben való gázolási képességét.



A felszereltség tekintetében a Suzuki Jimny Sierra 4Sport matt fekete tetőmerevítőt is kapott, amely megvédi a karosszériát a horpadásoktól, a négy vonóhorogból kettő elöl, kettő pedig hátul található.

Az új csúszólemezeknek köszönhetően a 4Sport megközelítési és indulási szögei 37 fokról 31 fokra, illetve 49 fokról 40 fokra csökkentek. A számok a standard modellhez viszonyítva értendők. Ráadásul ez a modell új Pirelli MTR off-road abroncsokat, 15” méretű könnyűfém keréktárcsákat, új oldalléceket és fekete 4Sport ajtó emblémát is kapott.

A Suzuki Jimny Sierra 4Sport utasterében a normál modellel összehasonlítva AC szellőzőnyílásokat és új sebességváltót is találhatunk, amelyet kék LED fények vesznek körül. Új üléseket is kapott az új Jimny kék varrással és díszítéssel, valamint 4Sport dombornyomást az első üléseken és 4Sport jelvényt a műszerfal utasoldalán.



Megjelenik az új Suzuki Jimny Sierra 4Sport Európában?

Nem valószínű, hogy a 4Sport eljut Európába, a Suzuki ugyanis a Jimny 5 ajtós változatát készíti az európai és az ázsiai piacokra. Ez a modell valószínűleg a 2023-as Auto Expón fog debütálni.

Az új 5 ajtós Suzuki Jimny-t várhatóan egy 1,5 literes K15C benzinmotor hajtja majd,-lágy-hibrid hajtáslánc technológiával, 5 sebességes manuális vagy 6 sebességes automata sebességváltóval párosítva.

Kapcsolódó videó:



Itt válogathatsz a készleten lévő Suzuki modellek közül:


Forrás: Financial Express
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk