A Toyota és a Suzuki tovább mélyíti az együttműködést az elektromos fejlesztési területeken

2022.07.18
A Toyota Motor Corporation és a Suzuki Motor Corporation először 2017-ben írt alá egy szándéknyilatkozatot a két cég közötti üzleti szövetségről. Azóta a két vállalat folyamatosan egyesíti erejét.

A Toyota az elektromosítási technológiák fejlesztése során szerzett tapasztalatait adja be a közösbe, míg a Suzuki a kompakt járművek tervezési technológiáiban szerzett tapasztalataival járul hozzá a közös sikerhez.

A Toyota és a Suzuki világszerte népszerűsítik a kölcsönös együttműködést, ami az üzleti partnerség egyik alappillére. A két cég most augusztustól megkezdi a Suzuki által kifejlesztett új SUV modell gyártását a Toyota Kirloskar Motor Pvt. üzemében.



Az új modellt a két cég elsőként Indiában Suzuki és Toyota modellként is forgalmazni fogja. Ezenkívül a két vállalat azt is tervezi, hogy az új modellt Indián kívüli piacokra is exportálják majd.

Az új modell hajtásláncai a Suzuki által kifejlesztett lágy-hibrid technológiával, valamint a Toyota által kifejlesztett full-hibriddel is fel lesznek szerelve. A Toyota és a Suzuki erősségeinek egyesítése révén a két vállalat a járművek villamosítási technológiáinak széles skáláját kínálja majd az ügyfeleknek, és hozzájárulhat az elektromosítás felgyorsításához és a szén-dioxid-semleges társadalom megvalósításához világszerte.

A Toyota elnöke, Akio Toyoda a következőket mondta: „Örömmel jelentjük be az új SUV-ot a Suzukival együtt, egy olyan vállalattal, amely hosszú múltra tekint vissza az üzletágban. Napjainkban az autóipar számos kihívással néz szembe, mint például a villamosítás és a szén-dioxid-semlegesség. Reméljük, hogy a Toyota és a Suzuki erősségeit kihasználva a vásárlók számára különféle lehetőségeket kínálunk, hozzájárulhatunk a CO2-kibocsátás csökkentéséhez, és olyan társadalmat valósítunk meg, amelyben ’senki sem marad le’, és ’mindenki szabadon mozoghat’.



Toshihiro Suzuki, a Suzuki elnöke a következőket mondta: „Az új SUV gyártása egy olyan projekt, amely hozzájárulhat a piac növekedéséhez azáltal, hogy biztosítja az ügyfelek számára a szükséges környezetbarát mobilitást. Elismerjük, hogy ez egy nagy mérföldkő a jövőbeni együttműködésünk további elmélyítése felé. Nagyra értékeljük a Toyota támogatását, és egyúttal új szinergiákat és üzleti lehetőségeket fogunk felfedezni a folyamatos együttműködés révén.”

Itt válogathatsz a készleten lévő Suzuki modellek közül:


Forrás: Global Suzuki
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk