A Toyota a Suzukival közösen hódítaná meg indiában az elektromos autó piacot

2020.10.14
Masakazu Yoshimura, a Toyota India igazgatója szerint könnyen előfordulhat hogy a Toyotának importra lesz szüksége az Indiai piac ellátására és szövetkeznie kell a Suzukival.

Kép: Masakazu Yoshimura - India Times

Yoshimura elmondta a sajtó képviselőinek, hogy a Toyota jelenlegi portfóliójában már világszerte globálisan szerepelnek az elektromos járművek. Az autógyártó minden infrastruktúrával rendelkezik, amely szükséges az indiai piac teljes lefedésére, ehhez rendelkeznek a megfelelő mennyiségű és minőségű technológiával.

Ha azonban a Toyota által gyártott mennyiség továbbra is alacsonynak mutatkozik a helyi piac igényeinek kielégítésére, akkor a vállalat a jövőben már nem biztos, hogy képes lesz megfelelő mennyiségű alkatrész (pl. akkumulátor) helyi gyártására, és a hiányzó mennyiséget ez esetben már be kell majd importálnia az országba.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Toyota Motor Co. japán autógyártó, a Suzuki Motor Corporation (SMC) szövetségi partnereként kívánja a jövőben Indiában az új elektromos járműveket bevezetni. Yoshimura elmondta, hogy az országban ma még a megfelelő töltési infrastruktúra hiánya a fő oka annak, hogy sokan félnek az elektromos autóktól, azonban úgy gondolja, hogy a Suzukival közösen nem csak az akkumulátorok gyártásában, hanem a megfelelő mennyiségű új töltési pont kialakításában is úttörők lehetnének az országban.

Kép: A Toyota és Suzuki közös fejlesztéseként bemutatott elektromos jármű koncepció terve

Forrás: Drivespark
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk