A Suzuki tovább terjeszkedik Ázsiában

2020.03.26
A Suzuki Motor Corporation gépjárművek gyártásával és értékesítésével foglalkozó leányvállalata Mianmarban (korábban Burma) új gyárat épít, amelyben hegesztési, festési és autó összeszerelési munkákat fognak végezni.

A mianmari piac bővülésével összhangban az új üzemben várhatóan 2021 szeptemberétől kezdődik meg a termelés. Az új csarnokot egy ipari parkban építik fel, amely a Thilawa Speciális Gazdasági Övezetben található, Yangontól délkeletre.


A Suzuki komoly múlttal rendelkezik Mianmarban, amely 1998-ig nyúlik vissza, amikor elsőként hoztak létre egy közös vállalatot az országban. Ez a vállalat 1999-ben kezdte meg motorkerékpárok és autók helyi gyártását.

Jelenleg Mianmarban két Suzuki gyár is működik, melyek összesen négy modellt gyártanak: Carry, Ciaz, Ertiga és Swift. 2019-ben a Suzuki 13300 darab gépjárművet gyártott és 13 206 darabot értékesített is a helyi piacon. Ez 128%-os növekedés volt az előző évi forgalomhoz képest.


Az új üzem felépítésével a Suzuki ki fogja tudni elégíteni a mianmari autópiac igényeit, amely a következő években várhatóan tovább fog bővülni.

Forrás: Suzuki Global
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk