A Suzuki SX4 elektromos változata kínai közreműködéssel, Suda márkajelzéssel tér vissza Európába

2020.05.05
A Suzuki már jó ideje nem forgalmazza az SX4 típust Európában, viszont a Suzuki Kínai vegyesvállalata a Suda Technologies most elkészítette az SX4 elektromos változatát, amely kapható lesz Európában is.

Az elektromos SX4 modell, amely Suda SA01BC márkajelzést kapott, Kínában készül, Henan tartományban, a Sanmenxia városban felépített összeszerelő üzemben, melynek többségi tulajdonosa a japán Suzuki. Az új elektromos Suda SA01BC szállítmány már meg is érkezett Düsseldorfba.


Az új elektromos modell orr része picit átalakításra került az SX4-hez képest, és a Suda saját fejlesztésű elektromos hajtásláncát kapta, amely 305 km-es hatótávolságot és 130 km/h-s végsebességet biztosít tulajdonosa számára.


A modell európai forgalmazásról már tavaly megállapodott a Suda egy német céggel, csak az idei évben 12 ezer autó leszállítása történik meg, annak ellenére, hogy az elektromos SX4 európai engedélyeztetése csak február végére zárult le.


Egyelőre 200 autó leszállítása történt meg, és még nem ismertek az autó németországi induló árai sem. Egy azonban biztos, Európában még mindig nem erős a kínai autók iránt mutatkozó vásárlói bizalom, így joggal feltételezhetjük, hogy ennél nagyobb mennyiségre első körben nem is nagyon lesz szükség, a többi pedig majd idővel kiderül.

Forrás: AutoMobile Experts
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk