A Suzuki nyilvánosságra hozta a 2024-es Suzuki Swift további specifikációit

2023.11.14
A japán városi autó új generációja benzines és lágy-hibrid változatban is elérhető lesz a nemzetközi piacon.

A Suzuki a Swift Concept 2024-et nemrégiben mutatta be, a 2023-as Japan Mobility Show-n. Most, néhány hét elteltével, a Suzuki közzétette a kis ferdehátú néhány fontosabb gyártási specifikáciját, még a jármű piaci bevezetése előtt. Az új generációs Swift legfontosabb újdonságai az újratervezett külső, a felújított belső, valamint az új, továbbfejlesztett lágy-hibrid hajtáslánc.



Az már bizonyos, hogy az új Swift úgy fog kinézni, mint a korábban bemutatásra került koncepció modell. Még a könnyűfém keréktárcsák, a külső-belső burkolatok és a színek is átkerültek a néhány hete Tokióban bemutatott prototípusokról.

Az újratervezett, boxer LED-ekkel ellátott karosszéria, a halszerű hűtőrács és a profil éles karaktervonala mellett jelentős különbség az elődjéhez képest a hátsó ajtókon található hagyományos kilincsek. Az elektromosított változatokat a méhsejt alakú hűtőrács körüli vastagabb krómozott díszítésről és az első sárvédők hibrid emblémáiról is be lehet majd azonosítani. A színpaletta 9 színválasztékot tartalmaz, 4 további kéttónusú opcióval, amelyek fekete tetőt és oldalsó oszlopokat kínálnak.



A 2024-es Suzuki Swift „lábnyoma” szinte megegyezik az előző generációs modellével, vagyis a meglévő Heartect architektúra frissített változatán közlekedik majd. Pontosabban, a városi autó 3860 mm hosszú, 1695 mm széles és 1500 mm magas, tengelytávja pedig 2450 mm.

A jármű belsejében található egy 9 hüvelykes infotainment érintőképernyő, az újratervezett műszerfalon pedig fehér texturált betétek láthatóak. Nincs digitális műszercsoport, hanem egy kis képernyő van csak az analóg tárcsák között, akárcsak az előző generációs modellekben. További figyelemre méltó elemek az új klímaszabályzók, amelyek más Suzuki modellekkel közösek, valamint a pohártartók feletti CD-nyílás a középkonzolon és több USB-töltőaljzat. Végül, de nem utolsósorban a kézifék immár elektromos, automatikus funkcióval.



Biztonsági szempontból az új generációs modellt milliméteres hullámú radarral, monokuláris kamerával és ultrahangos érzékelővel is felszerelték, ami a Suzuki Safety Support ADAS csomag jobb teljesítményét eredményezi. Ez utóbbi magában foglalja a Dual Sensor Brake Support II-t, amely jobban érzékeli az autókat, kerékpárokat, motorkerékpárokat és gyalogosokat. Van még egy körirányú monitorkamera, holttérfigyelő és hátsó keresztirányú forgalom figyelmeztetés is.



Benzin és Mild-Hybrid opciók

A Suzuki japán weboldala szerint az új Swift három felszereltségi szinten lesz elérhető – XG, Hybrid MX és Hybrid MZ. A belépőszintű modellt nem villamosított benzinmotorral szerelik fel, míg a középkategóriás és csúcskategóriás változatok lágy-hibrid hajtásláncot kínálnak. A Suzuki nem közölte még teljesen a végleges specifikációkat, de azt már közölték, hogy az „új fejlesztésű” Z12E 1,2 literes 3 hengeres hajtáslánc „nagyon hatékony lesz”, és „alacsony fordulatszámon is elegendő nyomatékot kínál majd”. Az ISG villanymotor-generátor és a dedikált akkumulátor hozzáadása segít csökkenteni az üzemanyag-fogyasztást, akárcsak a kifutó modellnél.



A JDM-spec 2024 Suzuki Swift összes változata alapfelszereltségként új CVT automata sebességváltóval rendelkezik, amely könnyebb, csendesebb és hatékonyabb az előző egységhez képest. Az opcionálisan rendelhető 4WD rendszernek köszönhetően az erőt az első kettő, vagy mind a négy kerékre is továbbíthatjuk.

A 2024-es Suzuki Swift nagyon sok piacon kapható lesz, ahol különböző hajtásláncokkal kerülhet forgalomba. Nem világos, hogy a kézi sebességváltó kihagyása hatással lesz-e a következő generációs Swift Sport hot hatch-re, amelynek a megjelenése 2025-ben várható.



A japán Suzuki márkakereskedők már fogadják az új Swift-re az előjegyzéseket. Az árakat a modell még nem nyilvánosságra hozott - specifikációival együtt egy későbbi időpontban teszik közzé.

Kapcsolódó videó:



Itt válogathatsz a készleten lévő Suzuki modellek közül:


Forrás: CarScoops.
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk