A Suzuki Motor Corporation immáron hetedszer lett a délkelet-ázsiai futball bajnokság (AFF) főtámogatója

2020.03.17
A Suzuki Motor Corporation ismét megerősítette elkötelezettségét a délkelet-ázsiai labdarúgás mellett, és bejelentették, hogy most már sorban hetedszer, az idén is ők lesznek az ASEAN Labdarúgó Szövetség (AFF) által megszervezett labdarúgó-bajnokság főszponzorai.

A páratlan televíziós népszerűségnek örvendő AFF Suzuki Cup 2020. októberben indul majd, és várhatóan ebben az évben is összekovácsolja majd a dél-kelet ázsiai térségben élő futballszurkolókat a stadionokban és a televíziók képernyője előtt is.

A Suzuki Motor Corporation első alkalommal 2008-ban szponzorálta a kétévente megrendezésre kerülő bajnokságot, és azóta is legfőbb mozgatórugója ennek az ikonikus versenynek.


"Büszkék vagyunk arra, hogy az AFF Suzuki Kupa fő szponzora vagyunk most már 12 éve – így közvetlen közelről lehetünk tanúi annak, hogy miképp javul a bajnokság minősége évről-évre, és így megdobogtathatjuk az ASEAN rajongók." - mondta Kinji Saito, a Suzuki Motor Corporation ügyvezetõje.

A Suzuki idén ünnepli 100. évfordulóját, és emlékeztetünk arra, hogy az ASEAN-régióval fennálló kapcsolatunk 90 évvel ezelőttre nyúlik vissza. Olyan társaságként, amely mindig is az izgalmakra törekszik, számunkra igen nagy megtiszteltetés, hogy idén ismét az álmokat inspirálhatjuk a szurkolók körében az AFF Suzuki Kupa révén.

Az ASEAN Labdarúgó Szövetség nevében szeretném kifejezni elismerésemet a Suzuki Motor Corporation számára, hogy ismét támogatják ezt a térségben zászlóshajónak számító sporteseményt. Eddig is elkötelezett partnereink voltak, és jelentősen hozzájárultak a versenyek eredményességéhez. Nagyszerű munkakapcsolatot élvezünk velük, és várakozással tekintünk arra, hogy még sok évig partnereink lehessenek.”- mondta Khiev Sameth, az AFF elnöke.

Az AFF Suzuki Kupa a barátság szellemében összeköti ezt a régiót, amely mára már többről szól, mint a labdarúgás, és ez a világ egyik legizgalmasabb eseménye. Mint a korábbi években, a rajongók ismét benépesíthetik a stadionokat, és további milliók követhetik majd az eseményeket a televíziók képernyői előtt. Izgatottak vagyunk, és nagyon várjuk ennek a rangos versenynek a 13. bajnokságát.

Vietnám az AFF Suzuki Cup 2018 győztese lett, miután a döntőben 3-2-re megverte Malajziát. Ez volt Vietnám második ASS bajnoki győzelme a 2008-as első diadaluk után.



A 2018-as bajnokságban rekord számú, 752945 szurkoló volt jelen a meccseken, mindegyik csapat kétszer játszhatott otthon, a saját országában, és két meccset játszhatott idegenben, a csoportkörök alatt.

"A Suzuki Motor Corporation szponzorálása kétségkívül segítette az AFF futball bajnokságot abban, hogy az esemény a régió legfontosabb és legnézettebb labdarúgó-bajnokságává válhatott, és ez a bejelentés is megerősíti az ismert márkák vonzerejét a régió legnagyobb sporteseményével történő hosszú távú együttműködés zálogaként." - mondta Malcolm Thorpe, a Lagardère Sports délkelet-ázsiai ügyvezető igazgatója.

"Szeretnénk köszönetet mondani a Suzuki Motor Corporation támogatásának és bízunk benne, hogy nagyban profitálnak majd ebből a kibővített partnerségből."

Az AFF Suzuki Cup elnevezésű labdarúgó bajnokságot, amelyet először 1996-ban rendeztek meg, az ASEAN Labdarúgó Szövetség (AFF) szervezi, amely a FIFA által akkreditált szervezet, és Délkelet-Ázsia nemzeti „A” csapatai vesznek részt a bajnokságban.

Az AFF Suzuki Cup bajnoki trófeáját eddig a legtöbbször Thaiföld szerezte meg, eddig öt alkalommal: 1996-ban, 2000-ben, 2002-ben, 2014-ben és 2016-ban.

Az AFF Cup délkelet-ázsiai labdarúgó bajnokságot a Fifa helyi szervezete az AFF és a francia Lagardère Sports szervezet hozta létre 1996-ban.

Kapcsolódó videó:




Forrás: Global Suzuki
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk