A Suzuki MotoGP-csapatának korábbi főnöke a Renault Alpine-nál folytatja tovább

2021.01.15
Már hetek óta folytak a találgatások, hova távozik David Brivio, a Suzuki MotoGP-csapatának feje. Most már bizonyossá vált, hogy a Renault-Alpine-nál kapta meg a versenyigazgatói posztot.

Davide Brivio, a Suzuki MotoGP-csapatának korábbi főnöke 2021. január 07-én távozott a gyorsasági motoros VB 2020-as bajnok istállójától. Hirtelen döntése még a Suzukit is meglepte.



Már akkor felröppentek az első hírek, hogy az olasz szakember a Formula-1-be, ezen belül is a Renault utód Alpine-hoz tart. Ennek ellenére az Alpine múlt csütörtöki nagy évindító eseményén nem jelent meg és nem is említették meg a nevét.

Az Alpine végül múlt vasárnap tett pontot az ügy végére: rövid közleményben jelentették be, hogy Brivio csatlakozik a csapathoz. A bejelentésben szerepelt egy újdonság is, az, hogy a menedzser végül a versenyigazgató posztot kapta meg, ami a csapatnál egy újonnan létrehozott pozíció, ugyanis a Renault-nál korábban még soha nem létezett ilyen státusz.



A sajtó megpróbálta megtudakolni az Alpine-nál, hogy mi lesz Brivio feladata, azonban még ők sem tudtak erre konkrétan válaszolni. Azt nyilatkozták, hogy a következő hetekben bejelentik majd a pontos szerepét. Annyi azonban már most is bizonyos, hogy Brivio közvetlenül az Alpine vezérigazgatójának, Laurent Rossinak fog jelenteni.

Forrás: Formula One

Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk