A Suzuki megerősíti az emberi tőke fontosságát a fenntartható növekedés érdekében

2024.03.21
A Suzuki Motor Corporation olyan környezet kialakítását kívánja elősegíteni, ahol minden alkalmazott maximálisan gyakorolni tudja a képességeit a 2030-as pénzügyi évre vonatkozó Növekedési Stratégia megvalósítása és a fenntartható növekedés megvalósítása érdekében. Kezdeményezésük részeként 2024 áprilisától teljes körűen átalakítják a személyi rendszerüket.

Az új Suzuki személyzeti rendszer ösztönözni fogja az egyén szakmai képességének javítását és növekedését a kihívások felvállalásával és cselekvésekkel, valamint minden alkalmazott értékteremtésével kapcsolatban. A vállalat küldetési nyilatkozata és magatartási filozófiája szerint a Team Suzuki minden tagja növelni fogja a bevételt.



A személyzeti rendszer reformjának kulcspontjai a következők.


1. Szakmai képesítési rendszer bevezetése
(1) Átállás olyan szakképesítési rendszerbe, amely minden munkavállaló munkakörét, foglalkozása és beosztása, valamint a munkavégzéshez szükséges képességei szerint tisztázza.
(2) Meghatározzák az egyes részlegekben a munkavégzéshez szükséges ismereteket, készségeket és tudásszinteket, amelyeket a foglalkozási képesség javítása érdekében hasznosítani kell.



2. Az értékelési rendszer felülvizsgálata
(1) A teljesítmény és a foglalkozási képesség fokozása külön kerül értékelésre. A rövid távú teljesítményt prémiumok-, a foglalkozási képességeket pedig fizetésemelés és előléptetés formájában kapják vissza. A rendszer célja olyan környezet kialakítása, amely a kihívások további fogadására ösztönöz.
(2) Meghatározzák a képességértékelés pontjait, és erőfeszítéseket tesznek a foglalkozási képesség javítására a vezető és a munkavállaló közötti kölcsönös kommunikáció révén.

3. 60 év feletti alkalmazottak munkastílusának felülvizsgálata
(1) A 60. életév betöltésekor fontos a munkavégzés és a fizetés fenntartása, akkor is, ha a munkavállaló a 60. életévének betöltése után is alkalmas szellemi, fizikai és környezeti munkákra.
(2) Olyan vállalatot kell célul kitűzni, ahol a 60 év feletti munkavállalók élénken tudnak dolgozni azáltal, hogy az egyén foglalkozási képességeinek megfelelő optimális helyettesítést valósítanának meg az egész vállalatra kiterjedő személyi átképzéssel.

4. Fizetés, juttatás és kezdő fizetés felülvizsgálata
(1) Foglalkozáson és képességen alapuló bérrendszer bevezetése.
(2) Át kell tekinteni az egyes juttatásokat, ideértve a gyermekgondozási támogatást, az ingázást és a belföldi kiküldetési ellátásokat.
(3) Fontos a fiatalabb munkavállalók kezdő fizetésének jelentős emelése és a kezdeti fizetésemelkedési görbe javítása is.

Itt válogathatsz a készleten lévő Suzuki modellek közül:


Forrás: Suzuki Global News
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk