A Suzuki Jimny 2020-as frissített változata is elérhető lett Indiában

2020.03.03
A Suzuki jelentősen erősíteni szeretne a SUV-szegmensben, s míg a Futuro-E elektromos koncepció betekintést nyújtott számunkra arról, hogy mire számíthatunk a jövőben, a cég elhozta Indiába a Jimny legújabb generációját is.


A most érkezett modell a nagyobb méretű Suzuki Jimny Sierra alapjaira épült, amelyet – jelenleg még - Európában is értékesítenek, a Japánban forgalmazott változat, az ottani takarékossági szabályok miatt némileg rövidebb lett. Az új Jimny 2020 óriási siker lehet Indiában, mivel ez a modell kultuszt teremthet Indiában a városi és a vidéki térségben egyaránt.


Az új Suzuki Jimny-ről Kenichi Ayukawa, a Maruti Suzuki India elnök-vezérigazgatója elmondta: "Ez a jármű a kompakt kialakításával és kiváló terepjáró képességeivel egy igazi mérnöki csoda, és a Suzuki mérnökeinek igazi képességeit tükrözi vissza. A kezelhetőség egyszerűsége érdekében a Suzuki Jimny a kalandvágyók körében kedvenc lesz. Az új Jimny fejlesztését alapos kutatás előzte meg, felmérték a professzionális felhasználók elvárásait és igényeit."

A Suzuki a Jimny-t elsőként az indiai Auto Expo-n mutatta be, elsősorban azért, hogy felmérjék az indiai fogyasztók első reakcióit az új modellre.


Az autó viszonylag magas szintű alapfelszereltséggel kerül forgalomba, ezért az ára is agresszívebb lett, mint pl. amennyibe a Vitara Brezza kerül ezen a piacon, de ugyanakkor az ára alacsonyabb lesz, mint az XL6-os full extrás verziója. Az új Suzuki Jimny ugyanazt az 1,5 literes K15B benzinmotort használja, mint a Ciaz, az Ertiga és az XL6 modellek.


Az új Jimny alapkivitelben 5 sebességes kézi sebességváltót kapott, de rendelhető 4 sebességes automata váltóval is. Ez utóbbi ugyanaz, mint amit a Suzuki Ciaz-nál is alkalmaznak.

A Jimny SUV a Suzuki All Grip Pro 4x4 rendszerével érkezik. A társaság bevezetheti a Jimny-t az india piacon SHVS-sel vagy lágy-hibrid hajtáslánccal is - bár ezt az információt egyelőre a gyártó nem erősítette meg.

Kapcsolódó videó:




Forrás: Maruti-Suzuki India
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk