A Suzuki ismét növelte a termelési kapacitását

2021.04.05
A Suzuki 2021. április 1-én indította meg a termelést a legújabb üzemében Indiában, ahol a jövőben évi 250 ezer jármű gurulhat le a szalagokról.

A Suzuki Motor Gujarat Private Limited (SMG), a Suzuki Motor Corporation 100% -os leányvállalata befejezte a Gujaratban található harmadik, „C” jelű üzem építését, és 2021 április 1-től meg is kezdték itt a gyártást.



A Suzuki 2014 márciusában hozta létre az SMG-t, amelynek célja a termelési képesség biztosítása az indiai igények folyamatos növekedésének biztosítására, valamint az Indiai export bővítése céljából.

Az „A” üzem 2017 februárjában nyitotta meg kaput, a „B” üzem pedig 2019 januárjában kezdte meg működését. 2020 októberére az SMG a Suzuki összes gyára közül a legnagyobb kapacitású gyártási helyszín lett, miután évente már több mint 1 millió jármű gurul ki itt a gyárkapun.



A most átadott „C” üzemben évi 250 ezer jármű készül majd el. A Maruti Suzuki 1,5 millió darabos gyártóképességével együtt a Suzuki így Indiában közel 2,5 millió járművet gyárthat a jövőben.

A Suzuki folyamatosan képes kielégíteni az autók iránti keresletet Indiában, amely a becslések szerint egyre csak tovább növekszik, és javulhat az export teljesítmény is a globális piacra, hozzájárulva ezzel az indiai kormány által támogatott „Make in India” kezdeményezéshez.

Forrás: Automotive World
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk