A Suzuki Indonéziában bemutatta az új XL7-es modellt

2020.02.17
A Suzuki Motor Corporation az indonéz leányvállalatán keresztül (Suzuki Indomobil Motor - SIM) mutatta be legújabb családi autóját, az XL7-es modellt, amelyben három üléssorban hét személy is kényelmesen elfér.


A férfias tekintetű orrészével, a SUV-ok komolyságát sugalló hűtőrácsaival, valamint a hétüléses sokoldalúságával és az MPV-k kényelmét biztosító utasterével az új Suzuki XL7 lehet az igazán alkalmas Suzuki modell a kalandozásra vágyó családok számára.

Az XL7-es motorja és hajtásrendszere biztosítja az üzemanyag-takarékosságot, és a garantált teljesítményt egyaránt. Az 1,5 literes benzinmotort egy igazán könnyű és merev HEARTECT platformra telepítették, 105 lóerős,. és 138 Nm forgatónyomatékra képes.


Az indonéz piacon a Suzuki XL7 2020-as változatának 3 verziója is megvásárolható lesz: Zeta, Beta és Alpha.

A Zeta modellt LED-es fényszórókkal, beépített LED-es nappali menetjelző lámpákkal, 16 hüvelykes könnyűfém keréktárcsákkal, LED-es hátsó lámpákkal, 8 hüvelykes infotainment képernyővel, szénszálas hatású műszerfal-díszítéssel és nem csak az első ülések között, hanem a második üléssorban is középső kartámaszokkal szerelik fel.


A Beta verzió már krómozott ajtófogantyúkat, bőr borítású kormánykereket, a kormány panelen hangerő-szabályzót, automata légkondicionálót, az első és második sorban is megtalálható középső kartámaszt, kulcs nélküli nyitást, indítógombos indítást is tartalmaz.

A legmagasabb szintet az Alpha képviseli, amely már 2 színű külső fényezéssel, tető spoilerrel, krómozott rendszámtábla tartóval, esőérzékelővel, intelligens visszapillantó tükrökkel kerül forgalomba.


A biztonságos vezetés érdekében a Suzuki XL7 2020 ABS blokkolásgátló fékrendszerrel, elektronikus fékerő-elosztóval, EBD-vel, 2 első légzsákkal, hátsó parkoló érzékelőkkel és egy hátrameneti kamerával is fel lett szerelve.

Az sem véletlen, hogy az XL7-es elsőként az indonéziai piacon debütált, hiszen az MPV szegmens adja Indonézia teljes autópiacának kb. 30%-át, míg a SUV szegmens az utóbbi években egyre növekvő tendenciát mutat.


Az új XL7 bemutatásával a Suzukinak ezen a piacon az volt a célja, hogy két legyet üssön egy csapásra, s ezzel tovább bővíthesse jelenlétét a helyi piacon. Az új XL7 modell gyártása is Indonéziában fog történni, a SIM Cikarang gyárban, és a tervek szerint számos más piacra is exportálni fogják, így a hírek szerint Ázsiába és Latin-Amerikába is. Kb. az indonéziai forgalmazással párhuzamosan már Vietnámban is kapható lesz. Arról nem szóltak a hírek, hogy Európában is találkozhatunk-e majd vele a későbbiekben.

Az új XL7 főbb jellemzői:

- Teljes hossza: 4 450 mm, szélessége: 1,775 mm, magassága: 1,710 mm
- Motor: 1,5 liter hengerűrtartalmú, benzines
- Sebességváltó: 5 fokozató manuális vagy 4 fokozatú automata

Kapcsolódó videó:



Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk