A Suzuki indiai leányvállalata megkezdte az új Jimny gyártását és exportját

2021.01.26
A Suzuki indiai üzemében gyártott új Jimny ugyanazzal a specifikációval rendelkezik, mint a Japánban található Kosai üzemben gyártott export modellek. Az új Jimny modellekből első körben a Közel-Keletre és Afrikába szállítanak.

A Jimny jelenlegi generációja 2018-ban indult, és azóta az egész világon kedvelt modellé vált. Az Indiában történő gyártás révén a Suzuki célja a globális termelési struktúra megerősítése abból a célból, hogy a termékeket a lehető leghamarabb eljuttassák az ügyfelekhez a világ minden tájára.



India már eddig is a Suzuki egyik legjelentősebb gyártási központjává vált Japán mellett. Az indiai Jimny gyártás megindításával a Suzuki egyrészt hozzájárul India gazdasági fejlődéséhez, továbbá hozzájárul az Egyesült Államok kormányának „Make in India” elnevezésű kezdeményezéséhez is.

Míg az új Jimny Japánban exportra gyártott első darabjait Peruban és Kolumbiában értékesítették, addig az Indiában gyártott Jimny első példányai az afrikai piacokra és a Közel-Kelet országaiba kerülnek.

Ebből az alkalomból Kenichi Ayukawa, a Maruti Suzuki India Limited ügyvezető igazgatója és vezérigazgatója elmondta: „A Jimny teljesíti az ügyfelek törekvéseit az egész világon. A Maruti Suzuki Gurugrami gyárában gyártott Jimny ugyanazokkal a specifikációkkal rendelkezik, mint a Suzuki Motor Corporation japán kosai üzemében gyártott export modellek. Bízunk benne, hogy a Jimny-vel képesek leszünk növelni általános exportunkat."



Kenichi Ayukawa azt is elmondta, hogy a Maruti Suzuki Indiában eközben a Jimny ötajtós változatának gyártását is előkészíti. És bár ez a verzió hosszabb lesz, mint az exportmodell, akkor is hamisak a sajtóban terjedő négy méter alatti adatok. Az 5 ajtós verziót is 1,5 literes benzinmotor is hajtja majd - amely olyan Suzuki modellekben található meg, mint a Vitara Brezza kompakt terepjáró, a Ciaz szedán, az Ertiga MPV vagy az S-Cross crossover.

Főbb specifikációk

Teljes hossz: 3645 mm
Szélesség: 1 645 mm
Magasság: 1720 mm
Motor: 1,5 literes
Sebességváltó: 5MT / 4AT

Forrás: AutoCar India

Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk