A Suzuki Indiában bemutatta a 2022-es Suzuki Celerio CNG változatát

2022.01.20
Az új, 2022-es Suzuki Celerio CNG a cég állítása szerint 35,60 km/kg arányú üzemanyag-hatékonyságot kínál.

A Suzuki az indiai piacon nemrég mutatta be az új generációs Celerio-t. A cég most piacra is dobta ugyanennek a modellnek a gyárilag szerelt CNG-változatát. Az új, 2022-es Suzuki Celerio CNG-t január 17-én mutatták be Indiában. Kizárólagos VXi változatban kapható. A cég szerint a Celerio CNG tanúsított futásteljesítménye 35,60 km/kg, így az egyik legtakarékosabb CNG autó a piacon.

A Celerio CNG ugyanazt a Dual Jet VVT K-sorozatú 1,0 literes K10C szívó benzinmotort kapja, mint a hagyományos változatai. Míg a csak benzines modell 65 LE-t és 89 Nm-t ad le, addig a gyárilag szerelt S-CNG változat 56 LE teljesítményt és 82,1 Nm csúcsnyomatékot produkál. Itt a motor csak ötfokozatú kézi sebességváltóval érkezik, míg a hagyományos benzines változatok AMT-t (AGS) is kapnak. Az új Celerio CNG tartálykapacitása 60 liter (vízfeltöltés).



Shashank Srivastava, a Maruti Suzuki India Limited marketing és értékesítési ügyvezető igazgatója a bevezetés alkalmával így nyilatkozott: „A Suzuki úttörő volt az országban a gyárilag felszerelt CNG-autók kínálatában. Nálunk van a legnagyobb zöld modellből álló portfólió az utakon, és körülbelül 950 ezer S-CNG járművet adtunk már el. A vadonatúj Celerio S-CNG bevezetése egy lépéssel közelebb visz bennünket azon törekvésünkhöz, hogy élen járjunk a zöld járművek tömeges elterjedésében Indiában.

Hozzátette továbbá: „<>iÉrdekes módon az előző generációs Celerio S-CNG változata a teljes eladások több mint 30%-át tette ki. A vadonatúj Celerio S-CNG új 3D-s, organikus faragott dizájnnal, energikus és tágas utastérrel, valamint S-CNG technológiával megfizethető, biztonságos és nagy teljesítményű zöld járművet kínál majd az ügyfeleknek. Biztosak vagyunk benne, hogy a vásárlók értékelni fogják a vadonatúj Celerio S-CNG kiváló üzemanyag-hatékonyságát.”

Az új Suzuki Celerio CNG a Hyundai Grand i10 Nios CNG-vel, a Hyundai Santro CNG-vel és a hamarosan megjelenő Tata Tiago i-CNG-vel áll versenyben a helyi piacon.

Forrás: Financial Express
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk