A Suzuki harmadik japán-indiai közös képzési központja megkapta a Japán Gazdasági, Kereskedelmi és Ipari Minisztérium akkreditációját

2022.04.25
A Maruti Suzuki legújabb JIM képzési központját a Suzuki Motor Corporation hozta létre az Indiai Gandhinagarban (Gujarat állam). Az intézmény most a Japán Gazdasági Minisztérium akkreditációjában részesült.

2016-ban India és Japán kormánya megállapodott egy a jármű gyártási készségek egymásnak történő átadását elősegítő programról. Ezen erőfeszítések részeként az indiában működő japán cégek a METI-vel együtt dolgoznak a képzési központok (JIM-ek) létrehozásán, azzal a céllal, hogy az emberi erőforrásokat továbbfejlesszék Indiában.

A Maruti Suzuki JIM (Gandhinagar, Gujarat) így már a harmadik akkreditált Suzuki képzési központ lesz Indiában, amely a tervek szerint 2022 szeptemberében nyílik meg. Az oktatási intézményben 84 diákot képeznek majd (2 éves tanfolyam keretében).

A Maruti Suzuki JIM-eket India ipari képzési intézeteként a Maruti Suzuki üzemelteti, ahol a legmodernebb oktatási feltételek között tanulhatnak.



Az intézet különböző gyakorlati képzéseket kínál villanyszerelő, festő és járműszerelő tanfolyamokon.

A Suzuki eddig összesen 827 diplomát adott ki a Maruti Suzuki JIM-ből kikerülő diákok számára. Az első képzési közpomntot 2017. júniusban indították Ganpat Vidyanagar-ban (Mehsana, Gujarat), a második pedig 2019-ben indult Uncha Majra-ban (Gurugram). A végzettek főképpen a Suzuki autógyáraiban, autóalkatrész-gyártó üzemeiben és Suzuki márkakereskedőknél találtak munkát.

Az akkreditációs ceremónián részt vett Yumi Yoshikawa asszony, a parlamenti gazdasági, kereskedelmi és ipari miniszterhelyettes, Yoichi Iida úr, a Kereskedelmi és Gazdasági Együttműködési Hivatal főigazgatója, Mineko Ota asszony, a műszaki együttműködési igazgatósági osztályról, Mayank Joshi úr, az Indiai Tokiói Nagykövetség misszióvezető-helyettese, a program leányvállalatai és az akkreditált vállalatok képviselői is.

Masahiko Nagao úr, igazgató és vezető ügyvezető, aki részt vett a Suzuki ünnepségén, azt mondta: „A humán erőforrásokat ápolni fogjuk, és hozzájárulunk a ’Make in India’ és a ’Skill India’ fejlesztésekhez. A Suzuki csoport tagjaiként a célunk, hogy részesei legyünk az ’Önellátó India’ kezdeményezésnek, amelyet az indiai kormány indított.

Itt válogathatsz a készleten lévő Suzuki modellek közül:


Forrás: Suzuki Global
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk