A Suzuki első elektromos autója – az EVX - már 2024 végén forgalomba kerül

2024.01.21
Toshihiro Suzuki a Vibrant Gujarat Summit 2024 rendezvényen elmondta, hogy a japán Suzuki autógyártó készen áll arra, hogy ez év vége előtt piacra dobja első elektromos járművét az EVX-et.



A 2024-es Vibrant Gujarat Globális Csúcstalálkozón a Suzuki Motors elnöke, Toshihiro Suzuki kiemelte, hogy az új modellt Indián kívül Japánban és az európai országokban is forgalmazni fogják.



Ez a stratégiai lépés megerősíti a Suzuki azon elkötelezettségét, hogy hozzájáruljon a környezetbarát szállítási megoldások iránti globális törekvéshez.



Toshihiro Suzuki a következőket mondta: "Először is: A Suzuki csoport első akkumulátoros elektromos járműve – amelyet a Suzuki Motor Gujarat-ban fognak gyártani - ez év végén már forgalomba is kerül.



Terveink szerint ezt a modellt nem csak Indiában fogjuk értékesíteni, hanem Japánba és az európai országokba is exportálni fogjuk. Másodszor: A BEV-gyártás jövőbeni bővítése érdekében a Suzuki Group nevében 3200 millió indiai rúpiát fektetünk be a Suzuki Motor Gujarat üzem fejlesztésébe, hogy egy új, negyedik gyártósort is elindítsunk, amely újabb évi 2,5 millió darab jármű előállítására lesz képes. Ezzel a Suzuki Motor Gujarat éves gyártási kapacitását a jelenlegi évi 7,5 millió darabról 1 millió darabra növeljük.
"

Itt válogathatsz a készleten lévő Suzuki modellek közül:


Forrás: AniNews
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk