A Suzuki együttműködési megállapodást írt alá az ugyancsak japán SkyDrive vállalattal repülő autók gyártásában való közreműködésre

2023.11.21
A megállapodás alapján a Suzuki tulajdonában lévő Iwatai gyárban (Shizuoka prefektúrában) fogják legyártani a SkyDrive eVTOL elnevezésű repülő autó első száz példányát. A gyártás várhatóan jövő tavasszal indul.

Ezzel összefüggésben a SkyDrive szeptember elején egy 100%-os tulajdonú gyártási leányvállalatot is létrehozott. Ennek a leányvállalatnak a neve Sky Works Inc.

A Suzuki Motor Corporation és a SkyDrive először tavaly márciusban jelentette be, hogy szeretnének szövetségre lépni, majd ezt követően folyamatosan szorosabbra fűzték együttműködésüket.



A két vállalat olyan területeken működik együtt, mint a kutatás és fejlesztés, a gyártási rendszerek tervezése és a tengerentúli piacok feltárása. Kezdetben Indiára próbálnak majd összpontosítani.

A SkyDrive elárulta, hogy kiemelt figyelmet fordítanak India azon területeire, ahol a turisták folyók mellett vagy a tenger mellett látogatnak meg nehezen megközelíthető történelmi épületeket.



Jóval a gyártás előtt a SkyDrive már több száz előrendelést felvett a hamarosan megjelenő eVTOL elnevezésű repülő autójára. A legutóbbi bejelentés a múlt hónapban érkezett, amikor kiderült, hogy a Solyu Company, egy koreai repülőgép-lízingcég ötven darab SkyDrive eVTOL járműre adott le megrendelést.

Itt válogathatsz a készleten lévő Suzuki modellek közül:


Forrás: Aki Habara News
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk