A Suzuki bemutatta az új V-STROM 1050/XT túramotorokat

2019.11.18
A Suzuki az EICMA nemzetközi motorkiállításon mutatta be az új V-Strom 1050 túramotorkerékpárt, amely 2 variációban is megvásárolható lesz 2020 elejétől.

Az új kalandmotorok igazán izgalmas vonalvezetéssel rendelkeznek, a legendás DR BIG és DR-Z modellek vonalát követik, ugyanakkor számos kiegészítő és jó pár választható extra is rendelhető lesz, mindemellett 3 különböző színből is választhatunk.

A jellegzetes csőrös Suzuki formatervezés most sem maradt el, miközben az új V-STROM modellek még agresszívebbek lettek. Az 1037 köbcentis V-Twin motort továbbfejlesztették, így nagyobb teljesítményt értek el, az új modell 106 lóerővel segít felfedezni a magasabb hegycsúcsokat is, eközben tökéletesen megfelel az EURO5 környezetvédelmi előírásoknak is. A túramotorok között a legfejlettebb technikai megoldásokat ötvözték a felfrissített formai megoldásokkal, melynek célja valójában a kaland, az utak meghódítása.


Az 1050/XT verzió gazdag felszereltsége még változatosabbá teszi a Suzuki modellkínálatát, miközben rengeteg új technológiát kínál a kalandozásra vágyó motorosok számára. A merész kihívásokat számos kényelmi és biztonsági extra funkció is segíti. Az új modellek számos kiegészítővel és számos extrával is gazdagodtak, így a felszereltségi lista, több mint 50 különböző kiegészítőt, valamint kényelmi eszközt is tartalmaz.

A motorok alumínium váza és a lengőkarok kényelmes utazást biztosítanak terepkörülmények között is, miközben a motor sportos vezetési élményt nyújt a teljes sebességtartományban. A KYB fordított első villák is állíthatóak, így beállíthatjuk a felfüggesztést a motor preferenciája vagy a felhasználási feltételek függvényében.

A V-Strom 1050/XT ülései is rendkívül kényelmesek, még a hosszú túrákon sem fáradunk el a nyeregben, miközben az XT változat kényelmi extráit az is gyarapítja, hogy az ülésmagasság 20 mm-rel állítható.

Az üzemanyagtank 20 literes, amely 400 kilométer hatótávolságot biztosít. Széria lett az USB töltő, az XT verzió pedig további 12 V-os DC aljzattal is rendelkezik számos elektromos eszköz töltésére, vagy tápellátására.

Mindkét modell rendelkezik LED világítással, sőt az XT változatot LED indexekkel szerelték fel, továbbá 50 mm-es tartományban szerszám nélkül tudjuk állítani a szélvédő plexi magasságát.

A több funkciós LCD kijelzőn megjeleníthető az összes szükséges információ, így letisztult és intuitív módon jeleníti meg az adatokat.

A 3 állású mód vezérlővel (SDMS) három különböző motor karakterisztika áll rendelkezésre. A kormány bal oldalán található kapcsolóval pedig kényelmesen változtathatjuk az üzemmódot és a beállításokat. Az XT verzióban pedig a sebességtartó automatika (Cruise control) felel a hosszú túrák unalmas szakaszainak kényelmért.

A Suzuki intelligens vezetési rendszere (SIRS) vezérlőrendszerek egész sorát tartalmazza, hogy azok folyamatosan a legnagyobb biztonságot és kényelmes irányítást nyújtsák a vezető számára. Olyan kiemelt fejlesztések jelennek meg a legújabb generációs XT motorokban, mint a visszagurulás gátló, ami akár egy emelkedőn való megállás során 30 másodpercig automatikusan működteti a hátsó féket, megakadályozva ezzel a jármű hátrafelé történő visszagurulását, valamint lehetővé teszi a motoros számára, az emelkedőn való kényelmes elindulást.

A Lejtmenet vezérlő is újdonság, ami folyamatosan figyeli a jármű helyzetét, amikor az egy lejtőn halad. Fékezés esetén tehát az elektronikus vezérlőegység szabályozza a fékhatást a kerekek együttes tapadásának érdekében. A rendszer az optimális fékezést biztosítja a terhelési körülmények függvényében. Az ABS pedig 2 állásban állítható.

Az XT változat további extráit gyarapítja még a középállvány, a kézvédő, az alumínium kartervédő, valamint a bukócső, amit akár doboz szettel és ködlámpával is kiegészíthetünk.



A V-STROM 1050XT az alábbi színekben elérhető: Champion Yellow, Brilliant White / Glass Blaze Orange (HERITAGE SPECIAL), Glass Sparkle Black.

A V-Strom 1050 az alábbi színekben elérhető: Glass Sparkle Black / Pearl Brilliant White, Glass Sparkle Black / Solid Iron Gray, Glass Sparkle Black.

Mindemellett szeretnénk még bemutatni néhányat a Suzuki jövő évi színvariációiból is, amivel a gyártó azon rajongók érdeklődését szeretné felkelteni, akik a stílusuknak leginkább megfelelőre vágynak.

Ide tartozik a vérbeli sport-roadster, a GSX-S1000, amely ezüst-szürke fényezéssel is elérhető lesz a 2020-as kínálatban.


A GSX-S750 egy igazi utcai ragadozó, új kettős fehér-piros fényezéssel is elérhető lesz a 2020-as kínálatban.

A klasszikus SV650 ezüst-szürke alapszínben és kék színű vázzal is rendelhető lesz, továbbá a Suzuki újra kínálni fogja a teljes fekete fényezéssel is ezt a modellt.

Az SV-650X a sportos, café-racer kategória képviselője, amely fekete színben és barna színű varrott üléssel is elérhető lesz 2020-ban

Végül az okos városi robogó, az ADDRESS 110 sötétkék színben is megvásárolható lesz 2020-ban.



A V-STROM 1050/XT modelleket Magyarországon 2020 tavaszától vásárolhatjuk meg a márkakereskedőknél.

Kapcsolódó videó:



Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk