A Suzuki bejelentette a Suzuki Environmental Vision 2050 nevű programot

2020.11.20
A Suzuki Motor Corporation egy hosszú távú jövőképet jelentett be a környezeti problémák kezelésére, a Suzuki Environmental Vision 2050-et (Suzuki Környezeti Vízió 2050), amely bemutatja a vállalat ideális megjelenését 2050-ben, valamint a 2030-as mérföldkövet, útközben a jövőkép megvalósítása felé.



Kisebb, kevesebb, könnyebb, rövidebb és tisztább”: ezeket a szavakat a Suzuki az 1990-es évek eleje óta kiemelten hangsúlyozza, hogy kifejezze a gyártás alapkoncepcióját. Miközben maximalizálják az ügyfelek számára kínált értéket, ezek a szavak arra szolgálnak, hogy kisebb erőforrásokkal, a járművek könnyebb tömegével, a gyártási idő lerövidítésével a lehető legtisztább módon állítsák elő a termékeiket.

Úgy gondoljuk, hogy ez a „kisebb, kevesebb, könnyebb, rövidebb és tisztább” koncepció a globális környezeti problémák kezelésére irányuló kezdeményezésekre vonatkozik, beleértve az éghajlatváltozást, a vízhiányt és az erőforrások kimerülését.

Például a Suziki speciális kisautói kicsi és könnyű karosszériájukkal nemcsak kevesebb CO2-t bocsátanak ki, hanem minimalizálják is az előállításukhoz szükséges erőforrásokat, és így hozzájárultak az erőforrások megőrzéséhez is.
A Suzuki globális környezeti grafikonjai alapján, amely meghatározza a Suzuki filozófiáját és a környezetvédelemre vonatkozó alappolitikáját, elkészítették a 2020-as Suzuki Környezetvédelmi Tervet is. Ezen túl a Suzuki Csoport pedig a környezet megóvásán fáradozik, azzal a céllal, hogy hozzájáruljanak a társadalmi felelősségvállaláshoz, és azért küzdenek, hogy a Suziki olyan társasággá váljon, amely megbízható az egész világon.

Mivel a környezettel kapcsolatos hosszú távú kezdeményezések, például az éghajlatváltozás iránti igény egyre növekszik, és a vállalat 100. évfordulója alkalmából a Suzuki Environmental Vision 2050-et egy 2050 felé mutató iránytűként állították be annak érdekében, hogy fenntartható vállalattá váljanak, s ez a törekvés mérvadó lehet a következő 100 évben az egész társadalom számára.

A „kisebb, kevesebb, könnyebb, rövidebb és tisztább” koncepció alapján a Suzuki arra törekszik, hogy megvalósítsa az ideális jövőképet, amely az üzleti tevékenységük környezeti hatásait egyre kevésbé terhelővé alakítja, vagyis könnyebbé teszi a környezeti terhelést, lerövidíti az időt a különféle környezeti problémák megoldására, és tisztábban tartja a földünket is.

1. Klímaváltozás

A termékek által kibocsátott CO2 mértéke

{Környezeti jövőkép 2050}

90%-kal csökkenteni kell az új gépjárművekből származó CO2 kibocsátás mértékét.

{Mérföldkő 2030}

40%-kal csökkenteni kell az új gépjárművekből származó CO2-t a Well-to-Wheel bázisban 2020-ra az FY2010-hez képest

*Well-to-Wheel: Módszer az üzemanyag finomítása során kibocsátott CO2 figyelembevételére, valamint az áramtermelésre, a járművek kipufogócsövéből vezetés közben közvetlenül kibocsátott CO2 mellett.



(Referencia) A Suzuki környezeti teljesítménye és a teljes átlag összehasonlítása



Üzleti tevékenységből származó CO2

{Környezeti jövőkép 2050}

Csökkenteni kell az üzleti tevékenységből származó szén-dioxid-kibocsátást 80%-kal alapegységenként és értékesítési egységenként 2050-re a 2016-os pénzügyi évhez képest

{Mérföldkő 2030}

Csökkenteni kell az üzleti tevékenységből származó CO2-t 45%-kal alapegységenként és értékesítési egységenként 2020-ig a 2016-os pénzügyi évhez képest



2. A levegő minőségének a megőrzése

{Környezeti jövőkép 2050}

Minimalizálni kell az üzleti tevékenységekből és termékekből származó légszennyező anyagokat 2050-ig

{Mérföldkő 2030}

2030-ig:
- A fosszilis üzemanyagok használatát csökkenteni kell az üzleti tevékenységekben és a megújuló energiákat bővíteni kell
- A tiszta termékek fejlesztésének támogatásával hozzá kell járulni az egyes országok / régiók légszennyezésének javításához
- Csökkenteni kell az illékony szerves vegyületeket (VOC) a gyártásban és a termékekben

3. Vízkészlet

{Környezeti jövőkép 2050}


Cél a fenntartható vízkészletek felhasználásának megvalósítása a vízi környezet terhelésének 2050-ig történő minimalizálása révén

{Mérföldkő 2030}

El kell végezni a vízelvezetés csökkentését és a kibocsátott víz tisztítását az összes gyártási helyszínen, meghatározva a Suzuki körüli vízkockázatokat 2030-ig.

4. Forrásforgalom

{Környezeti jövőkép 2050}


A Japánban 2050-ig kifejlesztett újrahasznosítási technológiák és rendszerek globálisan bővülő újrafeldolgozási technológiáinak és rendszereinek támogatniuk kell a gyártási tevékenységekből és termékekből származó hulladékok csökkentését, újrafeldolgozását és megfelelő kezelését.

{Mérföldkő 2030}

2030-ig:
- Az autóipari újrahasznosítási rendszert globális mértékűre kell kiterjeszteni.
- Az elektromos járművek meghajtására használt másodlagos (újratölthető) akkumulátorok újrahasznosítását, újjáépítését és újrafelhasználásának támogatását támogatni kell.
- A globális gyártási helyeken csökkenteni kell a hulladék mennyiségét.
- Csökkenteni kell a műanyag csomagolóanyagok mennyiségét.

Forrás: Suzuki Global
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk