A Suzuki Alto Lapin LC kicsiny, retro stílusú „kei” kategóriás autóként debütál Japánban

2022.06.27
A Suzuki legújabb japán kisautója ugyanazt a stílust kívánja megidézni, mint amit a szegmens 1960-as évekbeli modelljei megtestesítettek, igen, ez a retró Suzuki Alto Lapin LC.



A „kei” kategóriás autókat az európai emberek általában nem ismerik, tekintve, hogy ezek a furcsa és kompakt modellek igazán csak a japán belső piacra készülnek, igaz néhány ilyen modellt más országokba is exportálnak.

Mivel Japán nagyon sűrűn lakott, lakosainak többsége függőlegesen épített városokban él, az utak és a parkolóhelyek jelentősen korlátozottak, ezért a „kei” kategóriás autók méretét, lökettérfogatát és teljesítményét is korlátozzák.



Lényegében az Alto Lapin LC mellett a Suzuki Swif egy gömbölyű SUV-nak tűnne, ha egymás mellett parkolnának.

A Suzuki legújabb alkotása az eredeti Alto Lapin kivitele alapján készült el, retro dizájnelemekkel és színpalettával. Az autó eleje azonban egészen más, mint az alapjául szolgáló modellé. A fényszórók között átívelő fémdarabbal szemben az új LC nyitott hűtőrácsot kapott, króm díszítéssel, amely a homlokzatot uralja. A hátsó rész nagyjából ugyanaz, mint korábban, kivéve a szárny alakú jelvényt, amelyen az LC logó szerepel az alapfelszereltségben.



Az Alto Lapin LC első- vagy összkerék-meghajtással is kapható, 660 köbcentis, háromhengeres motorral, amely 47 kW teljesítményt ad át a hajtásláncon keresztül. A Lapin LC ára körülbelül 1,4 millió jennél kezdődik, ami 3,85 millió forintnak felel meg 2022. június végi MNB középárfolyamon számítva..



A kocsi belsejében egy opcionális 7 hüvelykes infotainment képernyő kerülhet a központilag elhelyezett sebességváltó fölé. Fűthető ülések és automata klímaberendezés is szerepel a retró stílusú „kei” autó kínálatában, a külső színárnyalatokat pedig az 1960-as évek pasztell színei ihlették.

Itt válogathatsz a készleten lévő Suzuki modellek közül:


Forrás: CarMag

Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk