A Suzuki, a Toyota és a Daihatsu tervezői közösen dolgoznak az MR-2 utódján, egy középmotoros sportautó kifejlesztésében

2022.02.08
Középmotoros sportautót fejleszt közösen a Suzuki, a Toyota és a Daihatsu. A projektről egyelőre kevés információ áll rendelkezésre, bár a jelentés szerint a cél a középmotoros sportautó 2025-ig történő bemutatása.

Ezen a ponton szeretnénk felhívni az Ön figyeklmét arra, hogy egyelőre ezt a hírt egyik gyártó sem erősítette meg, vagyis nincs semmilyen konkrét dokumentum, ami alátámaszthatná a kiszivárgott információk valódiságát.



Az közismert, hogy a Suzuki és a Toyota már egy jó ideje együttműködnek egymással. 2019-ben a két vállalat a modellek és a technológia megosztásával elmélyítette kapcsolatát. Azóta mindkét oldalról több felcímkézett modell jelent meg, mint például Európában a Suzuki Swace, amely egy átcímkézett Toyota Corolla Wagon, az ázsiai piacokon pedig a Toyota Rumion, amely egy átcímkézett Suzuki Ertiga MPV.



A Toyota és a Daihatsu története is 1967-ig nyúlik vissza, amikor az utóbbi elkezdett együttműködni az előbbivel. A Toyota a 90-es évek végén megvásárolta a Daihatsu irányító részesedését, 2016-ban pedig a Toyota megvásárolta a Daihatsu fennmaradó eszközeit, hogy a világ egyik legnagyobb autóipari vállalatának 100%-os tulajdonú leányvállalatává váljon.



Visszatérve a középmotoros sportautóhoz, a pletykák szerint az új modellt egy újonnan fejlesztett platformra építenék fel. Ennek ellenére nem lehetünk biztosak benne, hogy vajon ez a középmotoros sportautó végül megérkezik-e a híres Toyota MR2 utódjaként. Valószínűleg a következő néhány éven belül ez ki fog derülni.

Forrás: Motor1.com
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk