A Suzuki a közeljövőben teljesen elektromos és hibrid Jimny modellek bemutatását is tervezi

2023.12.01
Az autógyártó által a Japan Mobility Show rendezvényen bemutatott prezentációkban szereplő információk azt sugallják, hogy az elektromos Jimny megjelenésére várhatóan nem is kell olyan sokat várni. Az új hajtásláncokkal felszerelt technológia repítheti vissza a Jimnyt Európába.

A Suzuki elnöke azt mondta, hogy az autógyártónak az a legfőbb küldetése, hogy a termékpalettájukat olyan járművekkel bővítsék, amelyek a „szén-dioxid-semleges társadalom megvalósítása” felé haladnak. Ez pedig egyértelműen azt jelenti, hogy Európa, India és Japán öt-hat új hibrid és/vagy akkumulátoros elektromos Suzuki modellt kaphat a közeljövőben.



Az már ismert, hogy Európában a Suzuki öt BEV-je közül az első már a 2024-es pénzügyi évben megjelenik. Az is egyértelmű, hogy egy elektromos Jimny minden trükközés nélkül visszarepíthetné Európába a kis 4x4-est. Mint tudjuk, a japán gyártó 2020-ban fejezte be a hagyományos négyüléses modell Európába irányuló exportját, amikor már nem engedték át a járművet az engedélyezések során az EU-kibocsátási normák szigorításai miatt. Most így – átmenetileg - ugyanezt a modellt kétüléses haszongépjárműként küldi a Suzuki Európába. A Suzuki a Jimny kivételével hét modellt értékesít az európai piacokon, ezek közül hat lágy hibrid, egy pedig plug-in hibrid hajtáslánccal érhető el. Néhány éve keringenek már a pletykák egy hibrid Jimny megjelenéséről, és az előrejelzések szerint az új – Indiában már kapható - ötajtós Jimny is hamarosan hibrid opciót kaphat. Az őszi befektetői prezentációban az hangzott el, hogy 2030-ra Európában a Suzuki már 80%-ban akkumulátoros elektromos járműveket, 20%-ban hibrid hajtásláncú járműveket fog forgalmazni. Arra számítunk, hogy ez a tény az európai kínálat teljes átalakítását is jelenti, a jelenlegi modellek folyamatosan ki fognak esni az elektromos és hibrid modellek javára.

Itt válogathatsz a készleten lévő Suzuki modellek közül:


Forrás: Car Sales
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk