A Suzuki a 100. évfordulóját ünnepli

2020.03.15
A Suzuki Motor Corporation 2020. március 15-én ünnepli a 100. évfordulóját.

A Suzuki története 1909-re nyúlik vissza, amikor Michio Suzuki megalapította a Suzuki Loom üzemet. Ez volt az 1920. március 15-én alapított Suzuki Loom Manufacturing Company elődje, amelyet Hamamatsu városában, Shizuokában hoztak létre.



Azóta a Suzuki kibővítette üzleti tevékenységét. Először szövőszékeket gyártottak, majd áttértek a motorkerékpárokra, autókra, csónakmotorokra és más technikai eszközökre, mindig alkalmazkodva a korszerű trendekhez.

Miután a cég 1954-ben megváltoztatta a nevét Suzuki Motor Co. Ltd.-re, ezzel párhuzamosan elindították a Suzulight-ot, Japán első tömeggyártású mini járművét, és sok-sok más, a tömegekre összpontosító terméket.


A társaság a nevét 1990-ben „Suzuki Motor Corporation”-re változtatta, tekintettel az üzletág bővítésére és a globalizációra.

A 100 éves utazás nem volt könnyű. Az alapítás óta bekövetkezett számos válság leküzdése érdekében a Suzuki összes leányvállalata egy céggé forrt össze és együttes erővel folytatják a mai napig a munkát egy szebb, jobb és élhetőbb jövő felé.

A Suzuki olyan vállalattá nőtte ki magát, amely mára már rengeteg rajongóval rendelkezik szerte a világon, és a 100 év óta változatlan minőségre törekvő gyártási szellemet ma is továbbadják nemzedékről-nemzedékre. A következő 100 év küszöbén a Suzuki cég minden tagja elkötelezett amellett, hogy még nagyobb üzleti teljesítményt érjenek el a jövőben.


A cég ezt a logót a 100. évforduló megünneplésére hozta létre. Az egyedülálló „0” alak kifejezi a Suzuki 100 évét, miközben arra törekszik, hogy a cégtörténet a végtelenségig folytatódjon (∞). Ez egyben a Suzuki gumiabroncsok motívuma is, amelyek a mobilitást képviselik.

A cég a 100. évforduló megünneplésére egy különleges honlapot is megnyit a nagyközönség részére. A „100. évforduló különleges weboldala” 2020. március 15-étől működik. A 100. évfordulóra vonatkozó információkat folyamatosan frissítik ezen a webhelyen.

Forrás: www.globalsuzuki.com

Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk