A NATS Hummer replikához két Suzuki Jimny-t használtak fel

2024.04.11
A kompakt méretei és a terepjáró képességei miatt is dicsért Suzuki Jimny az egyedi és tetszetős dizájn kialakítására törekvő tuningcégek kedvenc célpontjává vált.



A korábbi példák közé tartozik több Mercedes G-osztálynak öltözött Jimny, vagy legutóbb – januárban - két crossover is, amelyek a múlt két rallylegendájának szellemiségét közvetítik. Most azonban megjelent egy új projekt is, amely a Nippon Automobile College (NATS) diákjainak találékonyságát mutatja meg.





Ez a Hummer klón nem más, mint a NATS Shakotan Jimny J1 elnevezésű modell, amely a Toyota Mega Cruiserhez való hasonlóságával vonzza a tekintetet, s amelyet már a Japán Hummernek is elneveztek. Ezt a projektet nem a tuningcéghez fűződő kapcsolata különbözteti meg, hanem az, hogy egy diák által felépített kisvállalkozásból ered.



A NATS csapata a megszokottól eltérő megközelítést alkalmazott, a Suzuki Escudo SUV alvázát kombinálták az első generációs Suzuki Jimny-vel. Pontosabban két első generációs Jimny-vel. Az eredmény egy egyedülálló kombináció lett, amely alacsony futási profillal rendelkezik és az Escudo V6-os benzinmotorja bújik meg a motorháztető alatt.



A szokatlan felépítés és az autó külseje rendkívül érdekes, mivel a két Jimny egységet zökkenőmentesen egyesítették a hozzájuk tartozó négy első fényszóróval. A légrugózás alkalmazása biztosítja, hogy a karosszéria alváza átöleli a talajt. A figyelemfelkeltő esztétikát tovább fokozták a Toyo márkájú abroncsokkal és az iMLA egyedi felnikkel.



Mint említettük, az erőt egy 2,5 literes V6-os motor adja, és amennyire tudjuk, ez változatlanul maradt. Ez azt jelenti, hogy még mindig körülbelül 160 lóerőt termel, de figyelembe véve a jármű menetmagasságát, a teljesítmény valószínűleg nem is olyan fontos.

Ami a belső teret illeti, a hallgatók többnyire változatlanul hagyták az eredeti Jimny utasteret, de a csomagtartót teljesen áttervezték egy erőteljes Diecock hangrendszer befogadására, amely összesen 12 hangszórót és két jelentős teljesítményű mélysugárzót is tartalmaz.

Kapcsolódó videó:



Itt válogathatsz a készleten lévő Suzuki modellek közül:


Forrás: Motor1.com
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk