A Mercedes G-osztályra hasonlító karosszériakészlettel ellátott Suzuki Jimny az egyik legaranyosabb terepjáró lett

2023.12.14
Recept: Vegyél egy kis Suzuki Jimnyt, vidd el a Damd-hoz és tedd strapabíróvá, imádnivalóvá a speciális G-osztályú karosszériakészlettel.

Fogadjunk, hogy Ti is egyetértetek velünk, hogy ez a tuningolt Suzuki Jimny az egyik legaranyosabb jármű, amivel mostanában találkozhattunk a hírekben. A Damd nevű cég elhatározta, hogy a kis méretű SUV-ot átalakítja egy rallyra kész (majdnem) Mercedes-Benz G-osztályú terepjáróvá. Az átalakított modell a „Jimny Little G Traditional” nevet viseli, mivel ilyen cuki lett, természetesen megérdemelt egy keményebb hangzású nevet.



A teljes tuning készlet egyébként mindössze csak 10 darabból áll. Az új hűtőrács vízszintes lécekkel rendelkezik, és elöl vékony függőleges hálóval ellátott fényszóróburkolatokat kapott. Az újratervezett lökhárító tömbös kialakítású, és borostyánsárga, téglalap alakú ködlámpákkal rendelkezik a fő lámpák alatt. Az átdolgozott motorháztető kis fényekkel látja el a sarkokat, és saját védőburkolattal rendelkezik arra az esetre, ha egy terepjáró kirándulásra vinnénk el a kis Jimnyt.

Az átalakított Jimny hatalmas oldalsó tükröt visel, így nem lehet gond, hogy meglássuk, mi van mögöttünk. A tuning készletben új alsó díszléceket is kapunk mindehhez. Az ajtókon található aranyos matricán egy teve profilja látható, a dromedár alatt a "hagyományos" felirat olvasható. A kerekek mögötti sárvédők teszik ezt a gépet még terepjárósabb formájúvá.



Nem része a standard készletnek, de a Damd bemutatott egy olyan Little G Traditional verziót is, amely fa díszítőelemeket is tartalmaz az elején és az oldalán, tetőcsomagtartóval kiegészítve. Mindez még komolyabbá teszi az apró SUV masszív megjelenését.

Hátul az egyetlen változás egy új lökhárító, amely kockás megjelenésű. Rövid magassága szabaddá teszi a hátsó felfüggesztés alkatrészeit.

A Damd 2254 dollárnak megfelelő összeget számít fel a teljes készletért. A festés további 504 dollárral növeli a költségeket.



A cég belső fejlesztéseket is kínál. Vannak borvörös kockás üléshuzatok, amelyek színesebbé teszik az utasteret. Ennek a mintának van kék és szürke változata is azok számára, akik valami finomabbat keresnek.

A Damd nem nyúlt hozzá a Jimny hajtásláncához. Azokon a piacokon, ahol még kapható ez a SUV, gyárilag turbófeltöltésű, 658 köbcentis háromhengeres motorral érkezik, amely 63 lóerőt ad le. Minden modell négykerék-meghajtással és ötfokozatú kézi vagy négyfokozatú automata sebességváltóval is rendelhető.

Itt válogathatsz a készleten lévő Suzuki modellek közül:


Forrás: Magyar Suzuki Zrt.
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk