A Maruti-Suzuki több mint 60 ezer gépjármű visszahívásáról intézkedett, az intézkedés csak a Ciaz, Ertiga és XL6 modelleket érinti

2019.12.10
A Maruti-Suzuki India bejelentette mintegy 60 ezer intelligens hibrid (SHVS) Ciaz, Ertiga és XL6 modell visszahívását, azokat, amelyeket a gyártó 2019. január 1. és 2019. november 21. között gyártott. Az érintett modellekben a fő problémát a motorgenerátor egység (MGU) hibája okozza, jelentette be India legnagyobb autógyártója.


A tengerentúli globális motorgenerátor-gyártó gyártósorán egy ritka műszaki hiba fordult elő az érintett időszakban, és ez okozza a generátorok rendellenes működését.

A világ egészén globálisan hirdetnek meg visszahívási kampányokat az egyes autógyártók, az észlelt és szériaszerűen előforduló hibák kiküszöbölése érdekében, amelyek potenciális biztonsági hibák lehetnek és akár veszélyeztethetik a járművezető és utasai biztonságát is.


A hibás alkatrészek cseréjét igénylő jármű tulajdonosok számára ez a szerviz nem jár plusz költséggel, ennek költségeit a gyártó vállalja. Az ügyfelek kényelme érdekében a Maruti-Suzuki a szervizelés időtartamára indokolt igény szerint cseregépjárművet is biztosít.

2019. december első hetétől kezdve a Maruti-Suzuki kereskedők felveszik a kapcsolatot a z érintett gépjárművek tulajdonosaival, majd az egyeztetett időpontban a gyártó márkaszervizeiben elvégzik a hibás alkatrészek ellenőrzését és cseréjét.


A Maruti-Suzuki részvényeinek értéke azonnal 1 százalékpontot esett, a hír bejelentését követően.

Mindeközben a Maruti-Suzuki azt is bejelentette, hogy emelni fogja az indiai piacon a modelljeinek az árát. Az áremelkedés mértéke modellenként változó lesz - mondta a Maruti-Suzuki a tőzsdei közleményében, anélkül, hogy nyilvánosságra hozta volna az áremelkedés konkrét mértékét. A Maruti-Suzuki az áremelési döntését a különféle alkatrészek beszerzési költségeinek növekedésével indokolta. Lehet, hogy ez a bejelentés is befolyásolta a részvények árának visszaesését.

Jelenleg a Maruti-Suzuki sokféle járművet értékesít, kezdve az alacsony szintű Altotól a prémium kategóriás, többcélú járművekig, mint pl. az XL6-os modell.
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk