A Maruti Suzuki első megfizethető elektromos koncepciója úgy néz ki mégsem az elektromos Wagon-R lesz

2019.12.09
Úgy tűnik, hogy Futuro-E néven kerül majd forgalomba a Maruti-Suzuki tisztán elektromos gépjárműve. 2019. december 02-án a Maruti-Suzuki védjegy-bejegyzési kérelmet nyújtott be a „Futuro-E” névre, ami azt sugallja a nagyérdemű számára, hogy a Maruti-Suzuki egy tisztán elektromos koncepció járművet mutathat be a közelgő Auto Expo-n. Megszellőztetett információk arról szólnak, hogy a gyártó az új gépjármű bevezetését csak 2020 utánra tervezi.


A részletek ebben a pillanatban még nem ismertek, így bőven van idő a spekulációkhoz. Úgy gondoljuk, hogy a Futuro-E lehet az eredetileg elektromos Wagon-R-nek szánt koncepció, hiszen a korábbi tervek szerint a Wagon R teljesen elektromos verziójának már a jövő évben debütálnia kellene, de Maruti-Suzuki közben egyértelművé tette, hogy csak 2021-re fogja forgalmazni azt az autót. A gépjárműgyártó a magas termékköltségekkel és az infrastruktúra hiányával magyarázta meg a késlekedést. Ezenkívül a Maruti-Suzuki vezérigazgatója több sajtóközleményben is világossá tette, hogy 2020-ban nem hoznak forgalomba új elektromos járművet.


Mint ismeretes az idén a Suzuki már legyártott egyedi szériában 50 db. elektromos Wagon-R-t Japánban, mely prototípusokat Indiában kezdték el tesztelni. Nemrégiben a Maruti-Suzuki vezetősége megemlítette, hogy a tesztelés következő szakaszát csak 2020-ban kezdik el, és ez még nem az autó forgalmazását jelenti. RC Bhargava, a Maruti-Suzuki elnöke szerint az indiai kormány megváltoztatta a prioritásokat, és arra hajlik, hogy most inkább az elektromos kétkerekű járművek bevezetésére fektessék a hangsúlyt. "A Maruti-Suzuki Wagon-R Electric még nem áll készen arra, hogy kereskedelmileg értékesíthető legyen." – mondta Bhargava.

Eközben más gyártók, például a Tata és a Mahindra szintén elektromos járműveket készítenek az indiai piacra. Az elektromos Nexont december 17-én mutatják be. Ezen a területen Indiában a legjobban a Hyundai áll a Kona Electric nevű járművével, de hasonlóképp népszerű az MG is az elektromos „ZS” típusjelű modelljével.

Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk