A Magyar Suzuki Zrt. is részt vett az Automotive Hungary kiállításon

2022.05.26
Az iparági expo három napja alatt, a We are Suzuki szlogennel összhangban a látogatók megtekinthették esztergomi gyártású autókat, valamint megismerhették, mire képesek a Suzuki motorkerékpárok és hajómotorok.

A négy magyarországi autógyár – Audi, Mercedes, Opel és Suzuki – mellett számos, a saját területén meghatározó cég, köztük autóipari beszállítók, az iparághoz kapcsolódó szolgáltatók, állami szervezetek és a szakmát képviselő szövetségek is jelen voltak a kiállításon.



Mint ismert, az idén májusban tartották a budapesti Hungexpo területén az Automotive Hungary szakkiállítást, együtt megrendezve az Ipar Napjai és a Mach-Tech kiállításokkal. Az esemény ugyan ebben az évben nem konkrétan az autókról szólt, ám ettől rengeteg látnivaló várt a Hungexpo területére kilátogatókra.

Az együttesen rendezett három kiállítás közül az Automotive Hungary az E pavilonban volt megtalálható, így itt láthattuk a kiállított autókat is – amelyek természetesen rengeteg érdeklődőt vonzottak, így nem volt egyszerű feladat napközben odaférni a tömegben a járművekhez.



A kiállítások ünnepélyes megnyitóján György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára megköszönte a vállalkozásoknak, hogy az elmúlt 2,5 évben partnerek voltak a koronavírus-járvány kezelésében, a válságban megtartották a munkavállalókat, a munkahelyeket, és nem halasztották el a beruházásaikat, aminek révén előnyhöz jutottak.



Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója elmondta: „A pandémia alatt elkészült a főváros régóta várt kongresszusi központja, megújult az összes pavilon és a főbejáratnál új fogadóépület épült. A kiállítók, látogatók elkezdtek visszatérni, ami az optimizmus jele. A most kiállítók tudják, hogy a jövő az alternatív hajtásoké, a hidrogéné, a robotizációé, az automatizációjé, a mesterséges intelligencia alapú döntéshozatalé!” – fogalmazott a Hungexpo vezérigazgatója.



A Suzuki két hibridet hozott ki a kiállításra, mint ismeretes, Esztergomban már csak hibrideket gyárt a japán cég magyarországi leányvállalata. A kiállításon Magyarország legnépszerűbb új autói közül az új S-Cross és az új Vitara volt látható.



A kiállított új modellek mellett több veterán jármű is megtekinthető volt a kiállításon, illetve különböző vállalatok is hoztak magukkal járműveket a saját standjaikra. 15 ország 400 kiállítója vett részt Magyarország legnagyobb üzleti-ipari találkozóján. Az eseményt számos program kísérte, az esemény díjmentesen volt látogatható!

Itt válogathatsz a készleten lévő Suzuki modellek közül:


Források: Magyar Suzuki Zrt., Járműipar
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk