5 ajtós Suzuki Jimny mutatkozott be a Tokiói Autószalonon: A NATS egyedi gyártása

2022.01.18
A NATS Japan (Nihon Automobile College) hallgatói a Jimny Sierra egy példányát 5 ajtós modellé alakították, különös emelő megoldással és gumikkal.



Már régóta nagy a várakozás és az izgalom a Suzuki Jimny 5 ajtós változatai körül, de a találgatások most véget értek, mivel a NATS (Nihon Automobile College) hallgatói fizikailag is kifejlesztettek egyet. Vettek egy 3 ajtós Jimny Sierra-t, és egyszerűen 5 ajtósra módosították. Az 5 ajtós Jimny elsőként a Tokyo Auto Salon-on mutatkozott be 2022. január 14-16. között, amely egyben a módosított autók legnagyobb kiállítása is.



Ha a változásokról beszélünk, a legszembetűnőbb a hátsó ajtók hozzáadása. Ennek érdekében a Jimny alvázát 400 mm-rel meghosszabbították. Az egyedi gyártású hátsó ajtókat is a NATS hallgatói gyártották le, és ezek növelik a hátsó ülésekhez való hozzáférést is. A hátsó utasok lábtere jelentős mértékben megnőtt, de a csomagtér mérete továbbra is hasonló maradt a 3 ajtós modellhez.

A NATS hallgatói komoly offroad-központú módosításokat végeztek az 5 ajtós átalakításon kívül. Amint a képeken is látható, ez a Jimny most egy 17 colos felnire csomagolt, masszív offroad abroncson közlekedik. Ezenkívül ez az 5 ajtós Jimny egy 6 hüvelykes emelt futóműn ül, és mindkét végén terepjáró lökhárítókkal rendelkezik, az orrán pedig csörlőt is kapott. Ebben a példában egy cső alakú külső vázat is gyártanak, míg a tetőtéri sátrat a nagyobb kényelem érdekében rögzítik. A tetőre szerelt LED-sáv tovább fokozza a modell általános vonzerejét.



A NATS hallgatói ennek a projektnek a Kimun Kamui nevet adták, ami azt jelenti, hogy Hegyi Isten. A belső oldalon a változások közé tartozik az utángyártott információs és szórakoztató egység, a fekete tetőkárpit és az ülések bőrkárpitja. A motorháztető alatt továbbra is az 1,5 literes motor található. Viszont ezúttal kapott turbófeltöltőt is lefúvató szeleppel. Ennek eredményeként a kimenő teljesítmény immár 124 LE-re, míg a csúcsnyomaték pedig 179 Nm-re nőtt.

Forrás: Financial express
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk