2020. március 23-án hétfőn átmenetileg leáll az esztergomi Suzuki gyár is

2020.03.18
A vállalat vezetősége abban bízik, hogy a lehető leghamarabb vissza lehet majd állni a normál működésre.

"A koronavírus-járvány terjedésének növekvő kockázata miatt munkatársaink egészségének és biztonságának védelme érdekében a Magyar Suzuki Zrt. vezetése 2020. március 23-tól egészen 2020 április 3-ig az esztergomi gyártás leállítása mellett döntött." – olvasható a cég szerda délelőtti hivatalos közleményében.


"Valamennyi munkatársunknak köszönjük a kialakult helyzet rugalmas és együttműködő kezelését. A Magyar Suzuki Zrt. folyamatosan elemzi, és értékeli a helyzetet, illetve minden további változásról haladéktalanul tájékoztatja az érintetteket. Bízunk benne, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy vállalatunk a lehető leghamarabb visszaállhasson a korábban megszokott működésre." – folytatódik a közzétett nyilatkozat.

Március 12-én még arról tájékoztatta a sajtót a Magyar Suzuki vezetősége, hogy a koronavírus nem érinti a Suzuki hazai gyártóegységeinek működését. Kedden, március 17-én viszont már azt közölték, hogy a cégnél új szabályokat vezetnek be és megszüntetik a délutáni műszakot.

A szentgotthárdi Opel, a kecskeméti Mercedes és a győri Audi gyárakban már korábban közölték, hogy ideiglenesen leállnak az üzemek.

Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk